FAKTA: Det laver en imam


FAKTA: Det laver en imam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringspartierne, Liberal Alliance og Enhedslisten ser positivt på en imam-uddannelse i Danmark.

Vejen ser ud til at være banet for en imam-uddannelse, der eksempelvis kan placeres sammen med de teologiske uddannelser.

Det viser en rundringning foretaget af Kristeligt Dagblad. Samtidig bakkes forslaget op af blandt andre teologiuddannelsen i København samt flere muslimske organisationer.

* Imam er betegnelsen for den, der leder bønnen (og rent fysisk står foran de bedende) - i hjemmet, i moskéen eller i Guds frie natur.

* Det arabiske ord imam betyder "den, der står foran."

* Hvis en person vil fungere som daglig leder af en moské, må han være uddannet retslærd (= vidende) ved et af de mange universiteter i den såkaldt islamiske verden.

* En retslærd imam holder prædiken (khutba) i forbindelse med fællesbønnen fredag middag og giver råd og vejledning til menigheden om den islamiske livsførelse.

* Imamen holder koranskole, hvor han lærer børn og voksne af begge køn at recitere Koranen på arabisk.

* I lande som Danmark, hvor muslimer udgør en minoritet i samfundet, har imamen en langt mere vidtrækkende rolle. Han er ikke bare den, der i den ugentlige prædiken ved fællesbønnen fredag middag giver råd og vejledning om troens indhold og om forholdet til det omgivende samfund, men bliver i langt højere grad end i de muslimske lande også brugt som personlig rådgiver og sjælesørger.

* Imamen er også den, man henvender sig til med sine spørgsmål om ret og uret, og han er en vigtig del af det sociale liv, der udspiller sig i grupperingen omkring den enkelte moské.

Kilder: Islamstudie.dk og religion.dk.

FAKTA: Det laver en imam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce