FAKTA: Det betyder forvaring


FAKTA: Det betyder forvaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 48-årig mand, der er tiltalt for at være bagmand i en omfattende pædofilisag, risikerer forvaring.

En 48-årig mand fra Randers kræves idømt forvaring for at have distribueret og besiddet tusindvis af børnepornografiske billeder og videoer og for at have spillet en hovedrolle i to pædofile netværk.

Forvaring anses for at være en af de skrappeste sanktioner, man kan idømmes.

Sammen med fængsel på livstid er forvaring den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.

* Modsat en anbringelsesdom, som gives til sindssyge kriminelle, er forvaringsdømte egnede til at afsone i et fængsel.

* Afsoningen foregår i Anstalten ved Herstedvester.

* Kun personer, som dømmes for personfarlig kriminalitet og seksualforbrydelser, og som regnes for at være farlige, hvis de er på fri fod, kan idømmes forvaring.

* Efter fem års forvaring - og siden en gang om året - har anstalten pligt til at tage stilling til, om foranstaltningen skal fortsætte.

* Rigsadvokaten har pligt til at sikre, at en forvaringsdømt ikke sidder længere end nødvendigt, men det er op til retten at bestemme, om den dømte kan prøveudskrives - det vil sige løslades.

* Inden der sker prøveudskrivning, vil der i reglen være et længere forløb, hvor den dømte først får ledsaget udgang og siden får lov til at forlade fængslet på egen hånd.

* For at opnå de friheder kan Kriminalforsorgen stille en række betingelser, for eksempel at den dømte skal behandles med en bestemt type medicin.

* Gennemsnitligt set svarer tidsforløbet omkring det at få bevilget udgang til, hvis der var tale om en tidsudmålt fængselsstraf på mindst 12 års fængsel.

Kilder: Anklageskriftet og tidligere fængselsinspektør ved Anstalten ved Herstedvester Hans Jørgen Engbo samt Rigsadvokaten

FAKTA: Det betyder forvaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce