Evakueret boligblok plyndret af tyve

Boligblokken på Mellemleddet i Kerteminde er blevet plyndret efter den voldsomme brand.
Foto: ole friis

Evakueret boligblok plyndret af tyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye døre og låse kunne ikke holde tyvene ude af brandhærget ejendom i Kerteminde.

Omkring halvdelen af lejlighederne i den boligblok i Mellemleddet i Kerteminde, der mandag i sidste uge blev evakueret efter en voldsom brand, har natten til i går været udsat for indbrud.

Tyvene er gået systematisk til værks for at finde værdier i de 27 lejligheder, der i al hast blev evakueret under og efter branden, og som siden har været ubeboede.

Politiet har foreløbig fået fire konkrete tyverianmeldelser, men der er reelt tale om mange flere indbrud.

Alene i opgang nummer 1 er syv af de ni lejligheder blevet brudt op, og værdigenstande stjålet.

Dertil kommer flere indbrud i nummer 3, og selv i nummer 5, hvor lejlighederne er slemt raserede af branden og af røg- og vandskader, har tyvene været.

Tyvene er gået efter let omsættelige tyvekoster som digitale kameraer, videokameraer, cd'er og spiritus.

Vrede og fortvivlelse

Og det har skabt en blanding af vrede og fortvivlelse hos de beboere, der er midlertidigt indkvarteret rundt om i byen, fortæller Jørgen Pedersen, beboerformand i den brandhærgede blok.

Han var i går rundt i byen for at tale med de beboere, der havde haft indbrud.

- Beboerne er i forvejen dybt mærkede af branden og af at været blevet husvilde. Der var nogle, der havde svært ved at klare endnu en ulykke, fortæller Jørgen Pedersen.

Boligblokken var indtil weekenden beskyttet af et vagtværn, men efter at yderdørene og indgangsdørene til lejlighederne var forsynet med nye låse, har boligblokken ligget ubeskyttet hen.

Politiet i Kerteminde har ikke noget spor af tyvene, der formentlig er kommet ind i opgangene gennem et kældervindue.

- Det er ufatteligt, at nogen kan finde på at begå indbrud hos folk, som i forvejen er sårbare efter den voldsomme oplevelse, det er at miste sit hjem og blive evakueret, mener politiassistent Erling Jørgensen fra lokalpolitiet i Kerteminde.

Lars Vølund er ejendomsinspektør i Boligforeningen Grønløkken, og han er rystet over indbrudene.

- Det er en meget ulykkelig situation, og det er rigtig trist, at folk ikke har mere respekt for det, der er sket, og den situation som vores beboere står i. Det er usmageligt, siger han.

Ekstra sikring

Ejendomsinspektøren kontaktede i går forsikringsselskabet Nord for at få bygningen sikret igen.

- Vi har nu bedt ISS om at sætte ekstra låse på de afspærrede døre, og mere kan vi ikke gøre. Men det kommer helt bag på mig, at den slags kan forekomme i et byområde. Jeg har tidligere oplevet, at folk leder efter smeltet sølvtøj og andre ædle metaller i brændte ejendomme, men det har været på mere øde eller afsides steder, siger Niels Krogh Madsen, der er taksator hos forsikringsselskabet.

Evakueringer af borgere i større boligområder sker forholdsvis sjældent, og derfor kender politiet kun få lignende tilfælde. Ved fyrværkeri-katastrofen i Kolding for knap fire år siden blev omkring 2000 borgere evakueret fra mere end 750 ejendomme.

- Dengang havde vi en enkelt episode, siger vicepolitikommissær Ove Brix Therkildsen fra lokalpolitiet i Kolding.

Politiet hører gerne fra eventuelle vidner eller fra folk, som kan bidrage til efterforskningen med oplysninger - henvendelse kan ske på telefon 65 32 14 48.

Evakueret boligblok plyndret af tyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce