Europæere mindedes ofre


Europæere mindedes ofre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over hele Europa bortset fra Danmark var billedet i går middag det samme: På EU's opfordring holdt millioner af mennesker tre minutters stilhed for at sørge over og vise solidaritet med de over 145.000 ofre for flodbølgekatastrofen i Sydøstasien.

- Det har været dage fyldt med smerte, sorg og tærende uvished for mange om, hvad der er hændt pårørende og venner, sagde den svenske riksdags formand, Björn von Sydow, inden han sammen med 150 andre tav i tre minutter ved indgangen til det svenske parlament i Stockholm.

Med foreløbig 52 dræbte og 702 savnede er Sverige et af de værst ramte europæiske lande efter katastrofen, og i Göteborg, Malmö og mange andre byer stod svenskerne i går klokken 12 stille for at mindes ofrene.

Det samme gentog sig i byer over hele Europa, hvor der ved middagstid herskede andægtig stilhed, mens der blev flaget på halv på offentlige bygninger.

I Bruxelles samledes 2500 mennesker, deriblandt mange EU-ansatte, kommissærer og EU-parlamentsmedlemmer, i stilhed ved Schuman-rundkørelsen i den belgiske hovedstads EU-kvarter, mens møder, radio- og tv-udsendelser, børshandelen og andre igangværende begivenheder blev afbrudt i tre minutter fra Rotterdam til Rom.

På Berlin-banegården Friedrichstrasse stod S-togene stille, uden for på gaden gjorde sporvogne og busser det samme, og rundt omkring banegården holdt mange mennesker inde og tav, ligesom det var tilfældet på utallige andre banegårde og togstrækninger i Tyskland, hvor der er meldt om 60 dræbte og over 1000 savnede.

U-land, hvor regeringen havde valgt ikke at følge EU-formandskabets opfordring, fordi der allerede i søndags blev holdt to minutters stilhed for katastrofens ofre og de foreløbig syv omkomne danskere. Men ligesom i de andre medlemslande gik også dannebrog på halv på bygningerne i Danmark.

Europæere mindedes ofre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce