Et trist farvel til en afholdt fyr


Et trist farvel til en afholdt fyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KAMMERAT: Søren Henrik Lund Clausen holdt fast i sine venner fra børnehaven og fodboldklubben, og hans død er et stort tab for dem
Tre flag er gået på halv og blafrer stille i vinden på Præstøvænget i Søndersø, hvor Søren Henrik Lund Clausen, der er en af de to dræbte ved busulykken i Tyskland, boede sammen med sine forældre.

Han var 20 år og på vej ud i verden for at gøre sine drømme til virkelighed, da han mistede livet på en tysk Autobane.

I juni blev Søren Henrik Lund Clausen handels- student fra Tietgenskolen, og han havde netop fået et job som elev hos BMW i Hamburg. I løbet af denne uge skulle han være flyttet derned sammen med sin kæreste.

- Det så han meget frem til, siger Henrik Helmer Hansen fra Søndersø, der har kendt Søren Henrik Lund Clausen, siden de var helt små, hvor de begyndte at spille fodbold i Søndersø Boldklub. De to fulgtes også ad gennem folkeskolen, og sidste år blev Henrik student sammen med Søren.

- Han var meget interesseret i biler - det var derfor, han søgte jobbet hos BMW. Han havde altid gået i skole, og man kan godt sige, at livet nu for alvor skulle til at begynde for ham, fortæller Mikkel Andreasen, som gik på Tietgenskolen med Søren Henrik Lund Clausen

- Vi sad sammen i den bageste ende af klassen. Han var altid glad. En rigtig livsnyder med masser af mod på livet. Han var god til at sætte gang i festen og altid fuld af sjove replikker, husker Mikkel Andersen.

Søren Henrik Lund Clausen spillede både klaver og guitar, men han var især kendt i lokalsamfundet som en dygtig fodboldspiller i den lokale klub.

Bærende kraft

Han var en af de bærende kræfter på et meget talentfuldt ynglingemesterrækkehold for et par år siden.

På det seneste har hyggen og kammeratskabet dog talt mest på Søndersøs Serie 3-hold, hvor han spillede sammen med Jens Grønlund Nielsen:

- Jeg har kendt Søren altid - vi gik i børnehave sammen og i skole og i gymnasium, siger hans kammerat.

- Han var en rar fyr at være sammen med og en kammerat, som jeg altid kunne regne med, siger Jens Grønlund Nielsen.

Scorede 11-taller

Vennerne er enige om, at Søren Henrik Lund Clausen var noget specielt.

- Han var verdens flinkeste person, altid hjælsom og gav altid et smil, fortæller en af kammeraterne fra 3.z på Nordfyns Gymnasium.

Didde Maria Larsen fra Søhus gik også i 3.z.

- Han morede sig og levede livet. Istarten var han ellers en stille fyr. Men i 3. g begyndte han at more sig og være mere med til festerne og åbne sig op, siger Didde Maria Larsen, der også husker ham som en intelligent klassekammerat.

- Han gjorde ikke så meget opmærksom på sig selv i timerne, men som regel overraskede han til mundtlig eksamen og scorede 11-taller, siger hun.

En af naboerne på Præstøvænget er Steen Brydegaard, kommunalpolitiker i Søndersø. Hans søn Sebastian var nær ven med nabens eneste barn - Søren Henrik Lund Clausen. De har fulgtes gennem hele skoletiden.

- Han var en dreng, som de andre vidste, hvor de havde. Han har altid været en stabil og god kammerat, fortæller Steen Brydegaard, der er dybt berørt af den sorte skygge, der i går ramte Præstøvænget.

Et trist farvel til en afholdt fyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce