Et enkelt fødevareforbud kan have reddet tusindvis af liv


Et enkelt fødevareforbud kan have reddet tusindvis af liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny forskning konkluderer, at en lovændring for transfedtsyrer har reddet 700 liv om året siden 2004.

Ifølge to amerikanske forskere har en enkelt lovændring reddet 700 liv om året i Danmark siden 2004, skriver Jyllands-Posten.

Det er Brandon J. Restrepo og Matthias Rieger, der har undersøgt udviklingen i antallet af dødsfald, siden den danske lov om transfedtsyrer blev effektueret i 2004.

Lovændringen betød et forbud mod industrielt fremstillede transfedtsyre, der blandt andet bliver brugt i bagværk og fastfood.

Det har været diskuteret, om ændringen reelt har haft betydning for danskernes sundhed, men det er der meget der tyder på ifølge de to amerikanske forskere.

Deres forskning konkluderer, at ændringen efter alt at dømme har udsat dødsfald forårsaget af hjerteproblemer for omkring 700 danskere om året.

Forskningschef Gunnar Gislason fra Hjerteforeningen mener, at forbuddet mod transfedtsyrer uden tvivl har haft stor effekt på at reducere forekomsten af hjerte-kar-sygdomme i Danmark. Han efterlyser nu nye initiativer, der ligesom loven for transfedtsyrer kan forbedre danskernes sundhed og forebygge hjerterelaterede dødsfald.

Hjerteforeningen anbefaler at overføre erfaringerne til andre områder og for eksempel forhøje afgifterne på tobak for at reducere rygning, indføre afgifter på usunde fødevarer og regulere saltindholdet i industrielt forarbejdede fødevarer.

Venstre har dog ifølge fødevareordfører Erling Bonnesen (V) ingen planer om afgiftsforhøjelser eller nye afgifter. SFs fødevareordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) vil derimod ikke afvise at lave nye reguleringer og afgifter for at ændre forbrugernes adfærd, skriver Jyllands-Posten.

Et enkelt fødevareforbud kan have reddet tusindvis af liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce