Espersen vil se alle politiklager


Espersen vil se alle politiklager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partierne bag polititreformen tager godt imod ny undersøgelse af klager over manglende politiindsats

Stemningen var overvejende positiv efter gårsdagens hastemøde om politireformen. Dermed ser det ud som om, justitsminister Lene Espersen har købt sig tid i sagen om Justitsministeriets og Rigspolitiets håndtering af reformen.

Justitsministeren har bedt rigspolitichefen om en redegørelse af de sager, hvor borgerne har klaget over politiet. Rapporten, der også vil komme til at indeholde løsningsforslag, skal være klar til september.

- Jeg tror, at mange af politikerne havde behov for at høre, hvad vi gør ved den kritik, der har været af politiet. Men også hvordan vi kan få samlet op, så vi har sikkerhed for, at politireformen kører på sporet, siger Lene Espersen.

Mødet varede halvanden time, og det skyldes ifølge flere politikere, at der var mange spørgsmål til ministeren.

- Jeg er bekymret over de sager, der har været. Men nu har vi muligheden for at få et bedre overblik, og jeg fornemmer klart, at sagen bliver taget alvorligt både i Justitsministeriet og af Rigspolitiet, siger De Radikales retsordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Problemerne erkendt

Peter Skaarup (DF) betegner mødet som et vigtigt signal.

- Dermed har man erkendt, at der er nogle problemer fra ledelsens og fra ministerens side, siger han.

Den socialdemokratiske retsordfører tog også godt imod initiativet.

- Vi ved, at der er en masse problemer rundt om i politikredsene. Det er der også på Fyn, og nu får vi en redegørelse om alle de sager, der har været, siger Karen Hækkerup (S), der dog ikke fik alle sine ønsker opfyldt.

Hun foreslog endnu en gang, at manglen på betjente kunne løses ved at ansætte mere kontorpersonale for at få flere betjente ud på gaden.

- Det fik vi nej til. Men vi stiller såmænd gerne forslaget igen, når vi mødes til august. For så er jeg helt sikker på, at selv ministeren må indse, at der er et ekstremt pres på - og mangel på betjente, siger hun.

Selv om Karina Lorentzen (SF) overordnet er tilfreds med mødet, så stiller hun stadig spørgsmål ved undersøgelsen.

SF ikke overbevist

- Jeg er ikke overbevist om, at det her er løsningen. Men det er vigtigt, at vi nu får konkrete oplysninger og kommer til bunds i de sager, der måtte være, siger Karina Lorentzen, der betegner tonen under mødet som "fornuftig".

Hun kalder det en svaghed, at rapporten ikke tager hensyn til betjentenes arbejdsmiljø.

Alle partier med undtagelse af Enhedslisten og Ny Alliance er med i politiforliget.

Espersen vil se alle politiklager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce