Erfaren landmand bliver fødevareminister


Erfaren landmand bliver fødevareminister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Ventres folketingsgruppe er Henrik Høegh kendt som en del af den landbrugsvenlige fløj. I dag overtager han ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Den 58-årige landmand Henrik Børge Høegh (V) overtager Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri efter partifællen Eva Kjer Hansen.

Siden han blev landbrugsuddannet fra Næsgård Agerbrugsskole i 1974, har han været engageret i landbrugets organisationer, og han er kendt som en del af den landbrugsvenlige fløj i Ventres Folketingsgruppe.

Fra 1989 til 1999 var Henrik Høegh formand for landboforeningerne på Lolland, Falster og Møn. I efteråret 1998 blev han valgt som viceformand i Dansk Landbrug, hvor han fik hovedansvaret for planteavl, miljø og forskning. Han er en af de mest vidende herhjemme om landbrugets muligheder inden for bioenergi, ikke mindst biogas.

Som viceformand i Dansk Landbrug var han formand for Landsudvalget for Planteavl og Dansk Planteforum. Fra 1998 til 2007 var han medlem af Landbrugsraadets præsidium.

Som en af landbrugets topmænd har han tillige været medlem af Teknologirådet og Fødevareministeriets Rådgivende Forskningsudvalg og siddet som bestyrelsesmedlem i Danmarks Miljøundersøgelser.

Landbrugskarrieren sluttede, da Henrik Høegh i 2007 blev valgt ind i Folketinget for Venstre. Her blev han med det samme næstformand for Europaudvalget, medlem af Det Energipolitiske Udvalg og Miljø- og Planlægningsudvalget. Som ordfører på fødevare- og landbrugsområdet, kender han sit kommende ministerområde ud og ind.

Henrik Høegh bor sammen med sin kone, Sonja, på gården Nørrehave i Fuglse på Lolland. Sammen har de børnene, Jacob, Line, Anders og Peter.

Erfaren landmand bliver fødevareminister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce