Enhedslisten frygter hetz mod Asmaa


Enhedslisten frygter hetz mod Asmaa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afstemning om omstridt kandidat aflyst på grund af valget

nFYN: Enhedslisten frygter, at partiets muslimske folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid skal blive udsat for en hetz fra højrefløjen i den kommende valgkamp. Statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) beslutning om at afholde folketingsvalget den 13. november betyder således, at Enhedslisten har måtte aflyse den planlagte urafstemning om Asmaa Abdol-Hamids placering på partiets kandidatliste.

Forventer hetz

- Der skal nok være nogle på den yderste højrefløj, der mener, at hun ikke skal i Folketinget. Der er jo nogle, som mener, at alle, som ikke er frikadelle-danskere, skal sendes ud af landet. Men det er vi forberedte på, og det er så netop Enhedslistens opgave at vise, at vi er forskellige fra dem, siger Enhedslistens udenrigsordfører, Frank Aaen.

Den samme melding kommer fra hovedpersonen selv.

- Jeg frygter det ikke, men jeg forventer det, siger Asmaa Abdol-Hamid som i dag er nummer to på Enhedslistens kandidatliste i Københavns Storkreds. En opstilling som giver valg til Folketinget som det sjette mandat.

- God diskussion

Asmaa Abdol-Hamid frygter ikke, at kontroverserne omkring hendes kandidatur kan komme til at overskygge Enhedslisten i den kommende valgkamp.

- Jeg synes, at vi har fået en god diskussion, og det vigtige er nu, at vi kommer ud med vores politik og får sagt, at der er skabt en ny underklasse i Danmark. Der er så stor en ulighed, at det næsten er løgn. Vi snakker om mennesker, som ikke kan betale deres husleje og bliver smidt ud. Enlige mødre, som ikke kan få økonomien til at hænge sammen. Den øgede ulighed som den borgerlige regering - i samarbejde med Dansk Folkeparti - har skabt, skal der en socialistisk regering til at lave om på, siger Asmaa Abdol-Hamid.

Beslutningen om at aflyse det ekstraordinære årsmøde kommer samtidig med, at Fyns Politi netop har afvist fire anmeldelser mod folketingskandidaten, som fulgte i kølvandet på hendes anbefaling af at støtte irakernes kamp mod besætterne.

/ritzau/

Enhedslisten frygter hetz mod Asmaa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce