Enhedslisten: Vestager ikke med i regering

Enhedslisten: Vestager ikke med i regering
Foto: POLFOTO/AP

Enhedslisten: Vestager ikke med i regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Radikale skal holdes ude fra rød regering, mener Enhedslisten. Kun det vil medføre en ny økonomisk politik.

Enhedslisten vil holde De Radikale ude fra en kommende rød regering. Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, mener, at kun det kan medføre en ny økonomisk polik.

- Hvis vi skal gøre op med ti års borgerlig hetz imod de arbejdsløse og de nedslidte. Hvis vi skal gøre op med ti års borgerlig økonomisk politik, hvor man har delt gaver ud til dem, der har mest i forvejen og sendt regningen til dem, der har aller mindst, så er det ikke nok, at få et nyt politisk flertal, siger Johanne Schmidt-Nielsen i sin tale ved partiets årsmøde i Korsgadehallen på Indre Nørrebro.

- Så skal vi have et rødt flertal bestående af Socialdemokraterne, SF og et stærkt Enhedslisten, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Selv om Enhedslisten foretrækker Socialdemokraterne og SF's såkaldte 2020-plan - fremfor regeringens ditto - så er der "tidsler", der skal luges ud. Én af tidslerne er, at Socialdemokraterne og SF, ligesom regeringen, nu vil sænke væksten i de offentlige udgifter til 0,8 procent i slutningen af perioden.

- Det vil uundgåeligt betyde forringelser af kernevelfærden. Det vil vi arbejde imod. Og i bund og grund handler det om fordeling.

- Skal den vækst, som vi vil opleve i de kommende år, bruges på et stigende privatforbrug? Eller skal vi prioritere flere pædagoger på stuerne og flere besøg af hjemmehjælperen, siger den politiske ordfører.

Johanne Schmidt-Nielsen beskriver Socialdemokraterne og SF's 2020-plan som et "forhandlingsoplæg". Enhedslisten kræver nemlig ikke blot indflydelse på alle områder. Det skal også ske omgående.

- Vi er ikke urimelige, og vi tror ikke, vi skal bestemme alting. Men vi vil kræve indflydelse for vores mandater. Det skal ske fra dag ét. Og det gælder samtlige politiske områder. Også den økonomiske politik, siger den politiske ordfører.

Enhedslisten: Vestager ikke med i regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce