Som Folketingets eneste parti tager Enhedslisten ikke imod partihoppere. Kommunalordfører Finn Sørensen forklarer hvorfor.

- Det er vælgerbedrag at blive valgt på et mandat for et parti og så bare tage det med over i andet parti. Derfor tager Enhedslisten ikke imod politikere i den valgperiode, hvor de er valgt for et andet parti. Kandidater forpligter sig også til at træde ud af en valgt forsamling, hvis de forlader os, men der har vi ingen sanktioner. Vi kan kun oplyse vælgerne om, hvad vedkommende har forpligtet sig til.

- Men det er noget, partierne selv må stå vagt om. Vi ønsker ikke lovgivning, da det vil være på kant med principperne om de folkevalgtes integritet i Valgloven og Grundloven. Men det gør positivt indtryk, at fynboerne står bag vores skarpe holdning til det her, og jeg vil opfordre de andre partier til at gøre som os. 

 

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
5
Venstre vil have underskrift mod partihop

Venstre vil have underskrift mod partihop

6
Fynboerne: Partihoppere burde hoppe ud af byrådet

Fynboerne: Partihoppere burde hoppe ud af byrådet

Partihoppet i Kerteminde: - Jeg vil ikke anbefale andre at gøre det

Partihoppet i Kerteminde: - Jeg vil ikke anbefale andre at gøre det