Engell: Løkkes pressemøde om rejsebilag kan afgøre valg


Engell: Løkkes pressemøde om rejsebilag kan afgøre valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Løkke pressemøde om klimaorganisationen GGGI kan afgøre valget, mener politisk kommentator Hans Engell.

Helt uventet kan Helle Thorning-Schmidt (S) få fire år mere som statsminister, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) ikke søndag lukker sagen om sine rejser for godt én million kroner for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI).

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Det er et af de mest afgørende pressemøder for Lars Løkke, Venstre og dansk politik. Pressemødet kan ændre den politiske scene. Sagen har udviklet sig, så Lars Løkke må give gode og grundige svar på kritikken af sit pengeforbrug, siger Hans Engell.

Løkke skal sikre, at vælgerne vender tilbage efter akut sivning. Regeringen har i to år halset efter Venstre for løftebrud, reformer af førtidspension, kontanthjælp, SU og skat samt indgreb mod lærerne. Nu har regeringen endelig fundet en vindersag, siger han.

- I to år har regeringen spejdet efter en game changer, der kunne ændre det politiske billede, der har været meget fastfrossent. Siden valget har regeringen ikke ført i én meningsmåling, og Løkke har ligget langt foran Thorning, siger Hans Engell.

Det hjælper Lars Løkke, at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) fredag roste hans oprydning i GGGI's økonomiske rod efter kraftig kritik fra Sydkoreas Rigsrevision, mener han.

- Det har været en meget stor hjælp, at Christian Friis Bach i 11. time roste Løkke for at stå i spidsen for oprydningen i fonden, siger Hans Engell.

Venstres formand er sårbar over for kritik af luksuriøse rejser på førsteklasse efter bilagssagen fra 2008 om hans tid som amtsborgmester i Frederiksborg Amt, mener han.

- Selve det at bringe navnet "Løkke" sammen med bilag, er i sig selv belastende. Han har ikke brug for denne sag, siger Hans Engell om Løkke, som ved valget var topscorer med 56.000 personlige stemmer.

Engell: Løkkes pressemøde om rejsebilag kan afgøre valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce