Engell: Løkke er fuldstændig på kollisionskurs med DF


Engell: Løkke er fuldstændig på kollisionskurs med DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren kan godt forberede sig på, at Dansk Folkeparti vil rase over de nye udmeldinger om flygtninge.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal ikke forvente bifald fra sit største støtteparti, efter at statsministeren fortæller, at de cirka 400 personer, der er kommet til Danmark det seneste døgn, skal registreres i Danmark.

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

- Det er klart, at med de meldinger Lars Løkke Rasmussen er kommet med i dag, er han kommet på fuldstændig kollisionskurs med Dansk Folkeparti, siger Engell til Ritzau.

- Han vil uden tvivl have et politisk flertal for det her, men det ændrer ikke ved, at Løkke har bevæget sig ud af et spor, som Dansk Folkeparti bestemt ikke er interesseret i.

Lars Løkke understregede på et pressemøde mandag, at "vi er blevet overhalet af virkeligheden".

Det gjorde han, efter at flere hundrede mennesker krydsede Danmarks grænse sydfra i løbet af weekenden - adskillige angiveligt i et forsøg på at søge asyl i Sverige.

- Det mest spændende er, hvordan Dansk Folkeparti vil tage imod det her, siger Hans Engell.

Fredag fortalte statsministeren på et pressemøde, at han indstiller Helle Thorning-Schmidt (S) som kandidat til jobbet som flygtningehøjkommissær i FN, og derved har Løkke ifølge Hans Engell påtaget sig et større ansvar i flygtningekrisen.

- Lars Løkke Rasmussen kan ikke på samme tid, som han indstiller Helle Thorning-Schmidt til flygtningehøjkommissær fuldstændig lukke grænsen, mens vores to nabolande (Tyskland og Sverige, red.) er ved at blive fuldstændig løbet over ende af flygtninge.

Statsministeren oplyser, at han har indkaldt Folketingets partier til en forhandling om, hvad der skal ske med de flygtninge, som nu søger til Danmark.

Det møde finder sted mandag klokken 17.30.

Engell: Løkke er fuldstændig på kollisionskurs med DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce