Eneste kandidat: Thorning nærmer sig toppost i FN

Helle Thorning Schmidt gik af som formand for Socialdemokraterne, da det stod klart, at partiet mistede regeringsmagten ved valget i juni. Nu kan et internationalt topjob vente lige om hjørnet. Arkivfoto.
Foto: Laust Jordal

Eneste kandidat: Thorning nærmer sig toppost i FN

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På dagen, hvor ansøgningsfristen til posten som FN's flygtningehøjkommissær udløber, er Helle Thorning-Schmidt forsat den eneste kandidat.

Hun er blevet spået gode muligheder for at indtage posten som FNs nye flygtningekommissær, og på dagen, hvor ansøgningsfristen udløber, er Helle Thorning-Schmidt (S) eneste officielle kandidat. Det skriver globalnyt.dk.

Den forhenværende statsminister og tidligere formand for Socialdemokraterne blev 4. september officielt indstillet af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som Danmarks kandidat til posten som ny leder af Flygtningehøjkommissariatet, UNHCR.

Siden har blandt andet statsministeren, udenrigsminister Kristian Jensen (V) og Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), ikke lagt skjul på, at Helle Thorning-Schmidt (S) er den helt rigtige kandidat med gode chancer for at blive FN's nye flygtningehøjkommissær, når posten bliver ledig ved udgangen af 2015.

Fra kandidaten selv lød det efter indstillingen blandt andet, at hun er klar til at påtage sig opgaven.

- Det er klart, at for mig vil det være en stor ære, hvis FN's generalsekretær og generalforsamlingen beder mig om at påtage denne her opgave. Enhver kan se, at det er en opgave, der giver utrolig meget mening, og enhver kan se, at det er en opgave, der kræver flid, takt og engagement. Og det vil jeg forsøge, hvis FN beder mig om det, sagde Helle Thorning-Schmidt et pressemøde 4. september.

Hvis FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, ikke modtager andre indstillinger i løbet af mandag, og bliver Helle Thorning-Schmidt valgt, så er det anden gang, en dansker er flygtningehøjkommissær. Fra 1978 til 1985 bestred tidligere statsminister og Venstre-formand Poul Hartling posten.

Den nuværende UNCHR-chef, den tidligere portugisiske premierminister António Guterres, blev udpeget i foråret 2005 og er den tiende af slagsen.

FNs generalsekretær har annonceret stillingen som FN's flygtningehøjkommissær til besættelse i løbet af efteråret - og med forventet tiltræden 1. januar 2016.

Den kommende flygtningehøjkommissær vælges formelt af FN's Generalforsamling efter indstilling fra generalsekretæren.

Eneste kandidat: Thorning nærmer sig toppost i FN

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce