Endelig sommer på vej


Endelig sommer på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Kristina Lund Jørgensen

klj@fyens.dk

Der er sommer på vej til Danmark. Temperaturkurven svinger sig over de 20 grader, og solen vil titter frem mellem skyer, der i færre tal vil skygge for solens varme stråler.

- Hvis tendensen, som vi ser i de kommende fem dage med mere sol og varme, fortsætter, kan vi også være heldige i resten af juli og august, afslører Stig Rosenørn fra Danmarks Meteorologiske Institut, men slår lige grundigt fast, at han ikke giver nogen garantier.

Og statistikker, der spår om større chancer for godt vejr i august, fordi juli har budt på det modsatte, giver meteorologen ikke noget for.

Det er i stedet atlanterhavsluften, vi skal sætte vores lid til. Og samme luftstrøm, vi skal forbande langt væk, når skyerne trækker sammen, og lavtrykket sender dårligt vejr ind over landet.

- Danmark er jo kun en meget lille del i en større sammenhæng. Det er atlanterhavsluften og hele cirkulationen på den nordlige halvkugle, der bestemmer vejret i landet, forklarer Stig Rosenørn.

Men atlanterhavsluften har egentlig ikke opført sig så meget anderledes end den plejer i juli - vi er bare blevet forvænt.

- Vi har siden 1989 haft en overvægt af gode somre. Når der så kommer noget så jammerligt som i år, synes vi, det er meget uretfærdigt - men det er normalt, siger Stig Rosenørn - lidt for muntert

Men dagens vejr tyder trods alt på bedring. Først tørt med en del sol. Dagtemperaturer mellem 18 og 23 grader. Og så lige det lille men: I løbet af dagen bliver det mere skyet sydfra og fra sidst på dagen er der mulighed for regn- eller tordenbyger.

Endelig sommer på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce