En sejr for ligestillingen og ligelønnen


En sejr for ligestillingen og ligelønnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under strejken fik danskere for alvor øjnene op for kampen for ligeløn, og det var afgørende for resultatet, mener ligestillingsforsker

I gaderne har det gjaldet med slagord som ligeløn i den sidste halvanden måned.

Særligt parolen "mandeløn til kvindefag" er nået ud i danskernes bevidsthed, og det er en vigtig årsag til det resultat, som de kommunalt ansatte FOA-medlemmer sagde ja til i går, mener ligestillingsforsker Karen Sjørup fra Roskilde Universitetscenter.

- De øvrige grupper i det offentlige har jo fået den her lønstigning på 12,8 procent, og jeg mener, at FOA har formået at bryde det lønsamarbejde ved at køre denne parole så klart, siger hun.

Blandt FOAs medlemmer er 88 procent kvinder, og under hele strejken har der i befolkningen været stor opbakning til mere i løn til FOAs faggrupper som blandt andre social- og sundhedsassistenter, dagplejemødre og pædagogmedhjælpere.

Parolerne om ligeløn har været med til at give strejken legitimitet og støtte i befolkningen, mener Karen Sjørup, og kalder det en sejr for ligestillingen.

Tiden moden nu

- Jeg synes, at det er en stor sejr, fordi det jo virkelig er lykkedes at slå den ligelønssag fast med syvtommer søm. Jeg tror ikke, at der er nogen i den danske befolkning, der ikke ved, at det her er et ligelønsproblem, og at det ikke er løst 100 procent endnu.

FOA har da også slået til på det helt rigtige tidspunkt.

- Sygeplejerskerne har kæmpet før med nogle af de samme paroler uden at få så meget ud af det, men jeg tror simpelthen, at tiden har været moden til det nu, siger Karen Sjørup.

Hun nævner, at blandt andet manglen på arbejdskraft inden for de typiske kvindefag har gjort det væsentligt nemmere at få ørenlyd og sætte scenen.

En sejr for ligestillingen og ligelønnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce