En psykiatrisk anbringelse er ikke en straf sammen med Lundin og andre skrækforbrydere

Retten i Esbjerg

En psykiatrisk anbringelse er ikke en straf sammen med Lundin og andre skrækforbrydere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg/Vejers: Senioranklager Rikke Brændgaard-Nielsen påstår en psykiatrisk anbringelse på ubestemt tid til den 54-årige mand, som er tiltalt for at stikke to campister med kniv på Stjerne Camping i Vejers Strand. Den 54-årige er tiltalt for drab og drabsforsøg.

Hvis denne påstand bliver til dom, er den ikke at forveksle med forvaring. Den tidligere topbokser Lars Lund Jensen er idømt forvaring efter gentagne voldtægter. En morder som Peter Lundin sidder i fængsel på livstid. Begge straffe er tidsubestemte.

En psykiatrisk anbringelse er en frihedsstraf, men den omfatter behandling. Der er tale om frihedsberøvelse, men den vil ikke finde sted i et fængsel. Der er tale om anbringelse på en psykiatrisk afdeling, og den er altså også uden en tidsfastsættelse.

Senioranklageren slog over for dommer Gitte Nymand Nielsen og de to domsmænd fast, at det er en meget alvorlig tiltale, men Rikke Brændgaard-Nielsen finder det bevist, at en mand er dræbt, og en anden er forsøgt dræbt af den 54-årige på campingpladsen.

Hun finder en psykiatrisk anbringelse formålstjenlig og hensigtsmæssig.

Personlige forhold

Advokat Birgit Østergaard Nielsen er forsvarer, og hun udspurgte blandt andet den tiltalte om de personlige forhold, før der faldt dom.

Den 54-årige har været på anbragt på psykiatrisk afdeling i Middelfart efter stikkeriet:

- Jeg er ikke paranoid længere. Jeg har et godt forhold til personalet. Jeg har relation til mine børn, som besøger mig - også mine børnebørn. Jeg har også kontakt til mine forældre.

- Jeg har en lykkelig familie, sagde den 54-årige i retten.

Forsvarer Birgit Østergaard Nielsen:

Min klient nægter sig skyldig, fordi han ikke har erindring om, hvad der er sket. Men det er en meget alvorlig tiltale, erkender hun.

Hun erkender, at der er tekniske beviser som DNA på sin klient fra den mand, der døde i baderummet. Hun gjorde gældende, at hendes klient dog ikke havde forsæt til manddrab.

Til gengæld mangler der tekniske beviser, om den mand, der overlevede, vitterligt blev stukket af den 54-årige, pointerede Birgit Østergaard Nielsen.

Hvis der sker domfældelse, så påstår Birgit Østergaard Nielsen også lige som anklageren, at en psykiatrisk anbringelse er den rigtige straf.

Der ventes dom senere tirsdag.

En psykiatrisk anbringelse er ikke en straf sammen med Lundin og andre skrækforbrydere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce