Emma, Frederik og frikadellerne


Emma, Frederik og frikadellerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STUDERENDE: Seks-årige med gamle danske navne, som elsker frikadeller, fylder børnehaveklasserne
Fra næste uge fyldes landets klasseværelser med 67.000 nye, håbefulde børnehaveklasseelever.

I år bliver de mest populære navne på protokollen de gamle danske navne som Emma, Cecilie, Sofie, Frederik, Mads og Christian.

89 procent af årgangen begynder i en offentlig folkeskole, mens resten af eleverne er indskrevet på en privat skole. Antallet af nye små i børnehaveklassen er faldet med 1000 elever i forhold til sidste år. I forhold til 2001 er der nu 3400 færre børn i børnehaveklassen.

Når børnene starter i børnehaveklassen, er det for nogens vedkommende en start på en lang karriere i det danske uddannelsessystem. I gennemsnit har børnene 16 års skolegang foran sig, før de har gennemført en uddannelse, der kan føre til et job.

Når skoledagen er slut, bliver 81 procent af eleverne passet i en offentlig institution. For kun 10 år siden, var tallet væsentligt lavere. Dengang blev kun 57 procent af børnene passet på en institution efter skoletid.

94 procent af børnene er dog vant til at være væk fra hjemmet hele dagen, fordi de har gået i børnehave, før de kom i skole.

Når de sultne seks-årige kommer hjem fra en lang og lærerig dag i skolen, er det også de danske middagsretter, der fortrækkes. Frikadeller, millionbøf og smørrebrød rangerer højt på listen over livretter.

Langt de fleste af børnene bor i en traditionel familie med mor, far og søskende. 76 procent bor sammen med både mor og far. 16 procent bor med en enlig mor, mens én procent bor med en enlig far. 76 procent bor udelukkende sammen med helsøsken- de, mens 13 procent er enebørn.

I gennemsnit vil en familie med mor, far og et eller flere børn bruge 530 kroner i løbet af året på rygsække, penalhuse og andet skoleudstyr.

Emma, Frederik og frikadellerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce