Elever: Weekendskole? Det kan I glemme

Fokus i undervisningen de sidste uger op til afgangsprøverne bør være på at gøre eleverne klar til de fag, de skal op i - og så skal det i øvrigt være en rar sidste tid sammen for eleverne i afgangsklasserne, siger formanden for Danske Skoleelever, Agnete Vienberg Hansen.
Foto: Brian Sjøquist/Danske Skoleelever

Elever: Weekendskole? Det kan I glemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleelever ønsker kun få ekstratimer inden afgangsprøverne, og så skal hovedfokus være på prøvefagene.

Efter fire ugers lærerlockout har de ældste elever i folkeskolen travlt med at blive klar til deres afgangsprøver. Men selvom de har en masse undervisning, der skal indhentes, er de ikke klar til at gå i skole om aftenen og i weekenderne.

Det siger formanden for Danske Skoleelever, Agnete Vienberg Hansen.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi hjælper eleverne her de sidste to uger, og at man også går op til prøverne og er klar. Men det tror jeg ikke, man bliver ved at gå i skole til sent ud på aftenen og i weekender, uanset om det er frivilligt eller ej.

Formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle, har ellers netop foreslået, at skolerne tilbyder undervisning for eksempel lørdag formiddag, hvor elever som et frivilligt tilbud skal kunne øve sig i en eksamensopgave.

Men hvis det er frivilligt, mener Agnete Vienberg Hansen kun, at det vil være de stærke elever, der dukker op, og det er ikke en god løsning, mener hun.

- Jeg synes ikke, man skal bombardere eleverne med undervisning og lade dem have nogle stressede sidste måneder i skolen. Men det er klogt, at man bruger de her sidste uger til at gøre eleverne klar til prøverne.

- Der skal være mere dansk- og matematikundervisning, for det ved vi, vi skal op i. Så kommer det ellers an på de enkelte klasser, hvilke fag de skal op i, og de fag skal der være mere undervisning i. Men på en måde så det ikke bliver for hårdt for eleverne, siger hun.

Elevformanden fokuserer desuden på, at der skal være plads til, at afgangsklasserne kan nyde deres sidste tid sammen socialt. Eleverne skal ikke komme tilbage til en skole, der ikke er rar at være i.

- Der er meget, vi skal nå, men det skal også være til at overkomme, siger Agnete Vienberg Hansen.

Fakta
- Jeg synes ikke, man skal bombardere eleverne med undervisning og lade dem have nogle stressede sidste måneder i skolen.

Elever: Weekendskole? Det kan I glemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce