Tirsdag er kulturminister Brian Mikkelsen (K) med til at åbne filmstudie for børn i London. Studiet er inspireret af det danske FILM-X i Filmhuset i København.
Københavnske børn med en Steven Spielberg i maven har længe haft mulighed for at prøve filminstruktørevnerne af i det såkaldte FILM-X i Filmhuset. Og nu skal børn i andre lande også have muligheden.

Tirsdag er både kronprinsesse Mary og kulturminister Brian Mikkelsen (K) med til at åbne et lignende filmværksted i London i Det Britiske Filminstitut. Her vil filmværkstedet gå under betegnelsen FILM-X ON THE ROAD og være mobilt, men konceptet er det samme som i Danmark - et interaktivt filmstudie, som giver børnene mulighed for at prøve at producere deres egen film i et ministudie, med alt hvad det kræver fra instruktion til klipning.

FILM-X ON THE ROAD består blandt andet af to klippestationer, der kan rumme op til 12 børn af gangen. Det skal være i London i to måneder, og herefter skal den transportable "filmby" til Århus Festuge og så til andre lande igen.