Eksperter roser dokumentar om seksuelle overgreb

- At tage dette tema op i denne form er modigt og samtidig gjort smukt og loyalt, siger psykolog hos Red Barnet, Kuno Sørensen, der er ekspert på området vold og seksuelle overgreb mod børn. Pressefoto

Eksperter roser dokumentar om seksuelle overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra flere sider bliver Jette Bitten Glibstrup rost for sin dokumentarfilm, "En sten i vores hjerte", der torsdag aften blev vist på DR2.

Dokumentar: Psykolog hos Red Barnet, Kuno Sørensen, sætter stor pris på, at Jette Bitten Glibstrup har skabt dokumentarfilmen "En sten i vores hjerte", der torsdag aften blev vist på DR2.

- Det er en vigtig dokumentar, som mange unge voksne overlevere efter seksuelle overgreb i barndommen vil finde genkendelse i. Genkendelse i håbet, smerten, vreden, frustrationen, vandringen - og i den nærmest uendelige søgen efter en fælles forståelse og nærhed, som bare aldrig opstår, siger Kuno Sørensen.

I "En sten i vores hjerte" har Jette Bitten Glibstrup inviteret sin mor på en strabadserende bjergvandring i Schweiz for om muligt at forstå, hvordan moren kunne undgå at spotte, at datteren i sin barndom og ungdom blev seksuelt misbrugt af sin stedfar.

- At tage dette tema op i denne form er modigt og samtidig gjort smukt og loyalt. Vi mærker hvordan, vandringen er en kraftanstrengelse på alle niveauer. En vandring, hvor målet venter et sted i horisonten. Måske, tilføjer Kuno Sørensen, der er ekspert på området vold og seksuelle overgreb mod børn.

Det er en vigtig dokumentar, som mange unge voksne overlevere efter seksuelle overgreb i barndommen vil finde genkendelse i.
Kuno Sørensen, psykolog hos Red Barnet

Meget modigt af mor

Også direktør i Danner, Lisbeth Jessen, roser projektet med "En sten i vores hjerte":

- Filmen løfter hjørner af en fortid, som var præget af en dominerende og manipulerende mand og stedfar. Netop gentagen dominans og manipulation hører under den psykiske vold, som over tid nedbryder den eller de voldsudsattes selvværd og selvtillid, siger Lisbeth Jessen og tilføjer:

- Det kan være én af forklaringerne på, at det har taget 20 år at komme her til for datter og mor. Det er aldrig for sent at lette hjertet over for dem, man elsker. Heller ikke, når det handler om at finde erkendelse, tilgivelse og en ny orientering i vejen ud af en livskrise.

Helle Borrowman, formand for Landsforeningen Spor, der henvender sig til voksne med senfølger af seksuelle overgreb, mener, at "En sten i vores hjerte" burde være fast pensum, hvis man arbejder med udsatte børn, unge eller voksne:

- Det er meget modigt af en mor til et misbrugt barn at stå frem i en dokumentarfilm. Det er mindst lige så modigt, når en voksen kvinde formår at stille sin mor det spørgsmål, der ligger mange på sinde: "Hvordan kunne du undgå at se det?", siger Helle Borrowman.

Eksperter roser dokumentar om seksuelle overgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce