Chikane gør jobbet surt


Chikane gør jobbet surt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når ansatte bliver udsat for vedvarende hetz på nettet, skaber det stress og øger sygefraværet, advarer flere eksperter

En advokat måtte dagligt tjekke, om der var oprettet endnu en hadeside om ham. En lærer fik øgenavne af sine elever på Facebook. Og en pædagog blev udsat for rygter om pædofili flere steder på nettet.

Flere og flere ansatte bliver ramt af såkaldt digital chikane både under og efter arbejdstid, fortæller kommunikationsrådgiver Abelone Glahn, der i de seneste 15 år har hjulpet offentligt ansatte med at undgå at blive hængt ud på nettet.

- Det, vi oplever nu, er bagsiden af onlinefællesskaber som Facebook og andre sociale medier. Her bliver chikanen fastholdt og spredt med lynets hast. Og det rammer især mennesker, der har en tæt borgerkontakt. Værst er det, at det kan ske døgnet rundt, fortæller hun.

Det er flere typer, der chikanerer. Og det er ikke altid med hensigten at gøre noget ondt.

- Der er for eksempel den forurettede borger, der oplever at være udsat for en form for uretfærdighed. Og så er der den sørgende slægtning, der kan være dybt ulykkelig over en behandling, vedkommendes pårørende har fået på et sygehus. Men der er også dem, der bare har tiden for sig og med vilje generer andre mennesker, fortæller hun.

Stigende sygefravær

Vedvarende chikane kan få vidtrækkende konsekvenser for dem, der bliver ramt.

- Nogen kan sagtens tåle det. Vi har forskellige grænser. Men hvis det er massivt og står på over længere tid, kan man blive meget stresset af det og miste sin evne til at fungere på jobbet. Det giver sygefravær og påvirker i sidste ende hele arbejdspladsen, fortæller hun.

Det billede kan Gitte Strandgaard, der er formand for Voksenmobning Nej Tak, nikke genkendende til.

- Folk knækker simpelthen på det her. Det er en ny og meget farlig form for mobning, fordi det er noget, hele verden kan følge med i, fortæller hun.

Forbillederne svigter

Hun opfordrer politikere og andre fremtrædende personer til at gå frem som det gode eksempel.

- Jeg oplever desværre, at tonen er hård både på Chris-tiansborg og blandt andre offentlige personer, der skal forestille at være forbilleder for os andre. Og så er det svært at opdrage andre til at holde en god tone, siger hun.

Ifølge Abelone Glahn er der ikke meget, man som privatperson kan gøre for at beskytte sig mod denne type chikane.

- Men man kan sørge for at være så privat som overhovedet muligt på de sociale medier. Og så skal man samtidig være ekstremt opmærksom på, hvordan man selv kommunikerer, så man ikke optrapper en konflikt.

Ifølge Abelone Glahn har de færreste virksomheder en politik for, hvordan man skal agere, hvis en medarbejder bliver hængt ud på nettet for eksempel på sociale medier.

- De fleste steder reagerer man først, når vedkommende er gået ned med flaget, og det er alt for sent. Man er simpelthen ikke opmærksom på, hvor ødelæggende det kan være for de ansatte, fortæller hun.

Chikane gør jobbet surt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce