Eksperter: Færre skal på førtidspension


Eksperter: Færre skal på førtidspension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre mennesker skal på førtidspension. Arbejdsmarkedskommissionen foreslår nu et særligt "udviklingsforløb" for folk med nedsat arbejdsevne.

Ingen skal tilkendes førtidspension, med mindre det er helt klart, at de aldrig kan vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Sådan lyder et nyt mål for regeringens Arbejdsmarkedskommission, der nu foreslår, at ansøgere om førtidspension skal gennem et individuelt "udviklingsforløb" med en fast kontaktperson, før de eventuelt får tilkendt ydelsen. Udviklingsforløbet skal omfatte alle, der ikke åbenlyst har "varigt og betydeligt" nedsat arbejdsevne, og formålet er at afsøge, om der kan findes veje tilbage til arbejdsmarkedet.

Kommissionen har fået til opgave at komme med oplæg til en reform af arbejdsmarkedet, og Kommissionens formand, Jørgen Søndergaard, har tidligere foreslået, at særligt dagpengesystemet og efterlønsordningen bør ændres, for at sluse nok hænder ud på arbejdsmarkedet i fremtiden. Det fastholder kommissionen i sit nye udspil, men kommissionen ser også gevinster ved at minimere antallet af mennesker, der ender på førtidspension.

Arbejdsmarkedskommissionens "udviklingsforløb" skal gælde for de mennesker, som i en længere periode ikke har kunnet arbejde eller uddanne sig, men hvor der samtidig er mulighed for, at de på et tidspunkt kan komme i arbejde.

Arbejdskommissionens oplæg skal diskuteres på et møde med regeringen og arbejdsmarkedets parter i Finansministeriet den 7. maj, inden kommissionen den 20. august 2009 fremlægger sine endelige anbefalinger.

Eksperter: Færre skal på førtidspension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce