Ekspert undrer sig over PET


Ekspert undrer sig over PET

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefjuristen i Cepos forstår ikke, hvorfor PET ikke kunne udvise Kurt Westergaards overfaldsmand.

Det er uforståeligt, at PET på den ene side kan fastslå en tæt forbindelse mellem Kurt Westergaard 28-årige overfaldsmand og terrororganisationer og samtidig sige, at der ikke er grundlag for at udvise ham administrativ.

Vurderingen kommer fra Jacob Mchangama, chefjurist i den borgerlige tænketank Cepos og ekstern lektor ved Københavns Universitet.

PET redegjorde tirsdag eftermiddag for, hvorfor den 28-årige somalier ikke var blevet anholdt inden overfaldet. PET forklarer, at der ikke var tilstrækkelig grundlag for en straffesag eller administrativ udvisning.

Men efterretningstjenesten slår samtidig fast, at manden har tætte relationer til både den somaliske terrororganisation al-Shabaab samt al-Qaida-ledere i Østafrika.

- Det er mærkeligt, at man fastslå, at han har tætte forbindelser til al-Qaida og al-Shabaab, men ikke til fare for statens sikkerhed. Det er ulovligt at være med i en terrororganisation, og det undrer mig, hvis det ikke er nok til at være til fare for statens sikkerhed, at man har tætte forbindelser til organisationer, der har erklæret krig mod Danmark, siger Jacob Mchangama.

Ekspert undrer sig over PET

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce