Ekspert overrasket over mange tagkollaps


Ekspert overrasket over mange tagkollaps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte tage er foreløbig kollapset under snestormen i Nordjylland. Og antallet overrasker en ekspert, der allerede for tre år siden advarede mod faren.

Snestormen i Nordjylland har betydet, at tagene på mindst otte bygninger foreløbig er brast sammen.

Og det antal overrasker Jørgen Nielsen, der er adjunkteret professor ved Statens Byggeforskningsinstitut (SBI).

- Det er mange for så relativt en lille del af landet. Hvis det her uvejr havde dækket en større del af landet, og man så ganger op, er det rigtig mange bygninger, siger han.

Værst er det gået ud over en staldbygning ved Sindal, hvor omkring 1000 slagtesvin blev indespærret. Og det er især stalde, haller og andre bygninger med store flade tage, som er udsat siger Jørgen Nielsen.

Så sent som i februar 2007 kollapsede 13 tage under en snestorm, og allerede dengang advarede SBI om, at der kunne opstå en lignende situation inden for en kort årrække.

- Vores anbefalinger var derfor at stramme reglerne i forhold til sådan nogle bygninger, og at ejerne skulle være opmærksomme på, hvad deres bygninger kan holde til. Og at de eventuelt fjernede noget af sneen fra tagene, når det blev særligt slemt, eller undlod at bruge bygningerne ved voldsomme uvejr, siger Jørgen Nielsen.

Han glæder sig over, at ingen mennesker er kommet noget til og håber også, at der er blevet lyttet til anbefalingerne fra dengang.

- Men jeg er sikker på, at der er mange bygninger, der har stået i en farlig situation oppe i Nordjylland i de her dage, siger Jørgen Nielsen.

SBI har siden snestormen i 2007 indsamlet data om de sammenstyrtede tage for at kunne undersøge eventuelle årsager og løsninger på problemerne.

Ekspert overrasket over mange tagkollaps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce