Ekspert frygter nye metoder fra al-Qaeda


Ekspert frygter nye metoder fra al-Qaeda

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Terrornetværket al-Qaeda kan have udviklet nye avancerede metoder, som er svære at opdage. Det siger tidligere PET-chef efter forsøg på terror mod fly i USA.

Terrornetværket al-Qaeda kan være midt i en optrapning, når det nu igen kaster sig over flytrafikken. Det vurderer tidligere operationel chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, i kølvandet på terrorforsøget i Detroit i USA.

- Al-Qaeda slår altid til, hvor der er størst mulighed for succes. Det er flere år siden, at der har været terrorforsøg mod flytrafikken. Så det kan ikke afvises, at al-Qaeda har udviklet avancerede metoder, så sprængstoffet er svært at opdage, siger Bonnichsen.

En 23-årig nigeriansk mand forsøgte at sprænge flyet i luften kort tid før landingen i Detroit på vejen fra Amsterdam, og en analyse skal i løbet af de kommende dage afsløre, om der er tale om en ny type sprængstof.

FBI undersøger stadig, hvordan manden fik sprængstoffer med om bord. Ifølge Bonnichsen er der tale om en menneskelig fejl fra lufthavnspersonalet i Holland.

- Der sker altid fejl under trivielt arbejde, og personalet burde have fundet sprængstoffet. Men det er nok ingen tilfældighed, at episoden finder sted midt i juletravlheden. Lange køer og masser af pres kan få personalet til at slække på sikkerheden.

Bonnichsen undrer sig dog over, at den 23-årige nigerianer i det hele taget nåede frem til flyet. De amerikanske myndigheder burde have opdaget ham under visumansøgningen, da de undersøgte hans personlige forhold. Mandens navn var nemlig i en database over personer, der kan have forbindelser til terrorgrupper.

- Lufthavnspersonalet i Holland vidste intet om manden, så ansvaret falder tilbage på amerikanerne. Hans navn var ikke på en "no fly" liste, så han kunne nægtes adgang til flyet, fortæller Hans Jørgen Bonnichsen.

Ekspert frygter nye metoder fra al-Qaeda

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce