Man behøver ikke sidde ret længe på toilettet, siger ekspert i afføring

Er du en af dem, der helst skal have skænket en kop kaffe og have fundet en avis eller en god bog, inden, du låser døren til det lille hus og nyder freden ?

Mange har den opfattelse, at jo længere man sidder på toilettet, des bedre bliver tarmen tømt. Men sygeplejerske Gerd Johnsen har speciale i afføring og mere end 30 års erfaring på området, og hun river nu brutalt dette gode argumente for lange toiletbesøg væk.

- Det er en misforståelse. Det tager ikke 10 minutter at få en ordentlig tømning. Det bør kun tage ganske få minutter, når man sidder i den korrekte siddestilling for udskillelse af afføring, siger hun og fortsætter nådesløst:

- Så dét med, at man skal bruge så meget tid derude, handler nok i højere grad om, at man gerne vil være alene og have fred og ro.

Angrebet kommer i forbindelse med en ny spørge-undersøgelse, som A&B Analyse har lavet på vegne af medicinalfirmaet Orifarm. Her har 28 procent af de adspurgte oplyst, at de tror, at lange toiletbesøg er nødvendige for en ordentlig tømning af tarmen.

Denne og andre misforståelser om forstoppelse gør afføringseksperten op med i en pressemeddelelse fra Orifarm. Og ifølge samme meddelelsen er netop forstoppelse et problem i Syddanmark, hvor hver tredje af os døjer eller har døjet med det.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.