Ekspert: Udsalg er en hån mod kunderne


Ekspert: Udsalg er en hån mod kunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en hån mod kunderne og en dårlig forretning for virksomhederne at starte udsalget lige efter jul. Det siger en ekspert i detailhandel.

Mange butikker har allerede startet udsalget. Men der vil være langt større fornuft i at vente til efter nytår.

Det siger markedsdirektør Michael Skou fra Retail Institute Scandinavia, der blandt andet er ekspert i kædeudvikling- og drift af detailhandelsbutikker.

- Der er ikke noget fornuft i at holde udsalg allerede, og jeg tror heller ikke, at der er nogen butiksejere, der har lyst til at køre udsalget nu, hvis de lægger hånden på hjertet, siger han.

Han kalder det samtidig en hån mod kunderne, at de kan se, at julegaver købt til fuld pris nu koster det halve.

- Men udsalget kommer, fordi butikkerne ikke kan blive enige om, hvornår de skal holde udsalget. Og så er nogle mere pressede end andre, og har brug for at komme af med nogle varer, fordi de ikke har solgt det, de havde regnet med, siger han.

Michael Skou advarer imod, at det fremrykkede udsalg sender flere butikker ud over afgrunden, fordi juleomsætningen går tabt ved så tidligt et udsalg.

- I mange brancher skal 35-40 procent af omsætningen hentes i julemåneden. Men når varerne bliver nedsat, kommer man til at mangle penge til driften af butikken, siger han.

Det bliver dog svært at undgå de tidlige udsalg, mener han. For nu er kunderne blevet vænnet til, at det ikke kan betale sig at købe varer til fuld pris.

- Men det kan godt lade sig gøre. For eksempel kan man godt aftale i et center, hvornår man starter et udsalg, siger han.

Ekspert: Udsalg er en hån mod kunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce