Politik

Aktivisternes budskab kan risikere at forsvinde i demonstrationens hede, vurderer ekspert i politisk kommunikation og direktør i Operate A/S, Anders Dybdal.

- Tror du, at demonstrationen får en positiv effekt?

- Der er noget i den her demonstration, som er godt tænkt. Den humoristiske form - at Folketingets åbningsdag bliver til Folketingets lukningsdag. Det kunne måske løfte en positiv dagsorden. Der er bare så mange alarmklokker, der lyder.

- Som hvilke?

- For mig at se repræsenterer Party Rebels i høj grad det der ungdomshus-miljø af autonome. Det lugter lidt af det. Og derfor tænker jeg lidt, at det kan blive en pibekoncert, hvor politikere og medier vil opleve det som grænsende til chikane over for de folkevalgte på Folketingets festdag ... Det skal virkelig ske på den rigtige måde.

- Tror du, at det kommer til at ske på den rigtige måde?

- Jeg har svært ved at se den samme positive, humoristiske tone i demonstrationen. Men på papiret er det jo godt tænkt med et skarpt koncept. De rejser en dagsorden, som jeg tror, at der er megastor opbakning til - at politikerne lever i en verden, som er meget fjern fra normale mennesker. Noget, de ikke vil kunne genkende, er sortklædte folk, der viser fuck-fingre og råber ad politikerne.

  • 3305486

    Af: