Politikere er hårdt udsat for trusler lige fra psykisk syge til ekstremister, siger tidligere operativ chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen.
Politikere er en befolkningsgruppe, der er hårdt udsat for trusler. Det siger tidligere operativ chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, efter fem personer torsdag blev anholdt for trusler mod Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard.

- Det har været en tendens til flere trusler. Mange politikere fra kommunalt niveau og helt op til Folketinget er udsat for chikane og trusler. De bliver udsat for folk, der ikke føler, deres sager bliver behandlet ordentligt, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Ifølge Bonnichsen er der et meget bredt trusselbillede mod politikere.

- Det kan være stalkere, der er sygeligt optagede at kendte mennesker. Eller psykisk uligevægtige som i Sverige, hvor Anna Lindh (udenrigsminister, red.) blev dræbt af en skizofren. Så er der dem, der er i et politisk modsætningsforhold og ikke er enige i holdningerne, og endelig er der de ekstremistiske grupperinger. Så der er en rig variation af muligheder, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Den tidligere chef hos PET siger i forhold til truslerne mod Pia Kjærsgaard, at trusselniveauet med Dansk Folkepartis leder er højt.

- Pia Kjærsgaard har i mange år haft livvagtsbeskyttelse, og i det øjeblik, man har det, er det ensbetydende med, at den pågældende person har været udsat for trusler og chikane, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Mere om emnet

Se alle
Uklarhed om dusør på Pia Kjærsgaard

Uklarhed om dusør på Pia Kjærsgaard

DF: Dusør for at dræbe Pia K.

DF: Dusør for at dræbe Pia K.

Politi overvejer at løslade trusselmagere