Ekspert: Politiet kan kræve lydfil fra DR

Politi under pres
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO/Arkiv

Ekspert: Politiet kan kræve lydfil fra DR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet kan godt overbevise en dommer om, at Danmarks Radio skal udlevere den omdiskuterede lydfil i den såkaldte lækagesag, vurderer juraprofessor.

Bolden ligger på politiets banehalvdel i den såkaldte lækagesag.

Politiet kan godt få en dommerkendelse til at kræve den omdiskuterede lydfil udleveret fra Danmarks Radio, vurderer Gorm Toftegaard Nielsen, der er professor i strafferet ved Aarhus Universitet.

- Jeg tror, de vil få den, siger han.

Danmarks Radio har afvist at udlevere lydoptagelsen til politiet uden en dommerkendelse. Optagelsen er foretaget af en DR-journalist og dokumenterer ifølge dokumentaristen Christoffer Guldbrandsen, at det var Forsvarsministeriets pressechef, Jacob Winther, der i 2007 lækkede en fortrolig oplysning om, at danske jægersoldater i hemmelighed var på vej til Irak. Det afviser Jacob Winther.

- Man kan pålægge Danmarks Radio ved en kendelse at udlevere det her efter samme regler, som man kan pålægge journalister vidneansvar. Det her drejer sig om et brud på tavshedspligt, og så er vi inde, hvor man kan pålægge, medmindre der er ganske særlige samfundsmæssige hensyn. Hvis det havde været en beskyldning mod ministeriet, så kunne det være, man ville sige det, men her er en beskyldning mod en navngiven person, så jeg vil gætte på, man vil give kendelsen, siger Gorm Toftegaard Nielsen.

Ifølge Ritzaus oplysninger har politiet endnu ikke anmodet om en dommerkendelse, men det betragter professoren som helt oplagt, at politiet gør.

- Hvorfor skulle de ikke gøre det? Du har en sag, hvor nogen siger, du kan få hele beviset ved hjælp af en dommerkendelse. Det er da en forholdsvis let efterforskning, siger han.

Ekspert: Politiet kan kræve lydfil fra DR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce