Ekspert: Politi fejlbedømmer terrortruslen


Ekspert: Politi fejlbedømmer terrortruslen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter attentatforsøg på JP-tegner kritiserer professor PET for at overse, at terrortruslen i dag ikke kun kommer fra ekstremister med en mellemøstlig baggrund.

Dansk politi har set sig blind på en bestemt form for terrorist-profil og overset, at en terrortrussel i dag ikke nødvendigvis kommer fra en mellemøstlig mand, men kan komme fra en hvilken som helst befolkningsgruppe.

Det siger den danskfødte professor i politisk videnskab Jytte Klausen fra Brandeis Universitetet i Boston til Kristeligt Dagblad.

Hendes kritik kommer, nu da en 28-årig somalisk mand er varetægtsfængslet og sigtet for drabsforsøg, efter at han bevæbnet med en økse fredag aften brød ind i Muhammed-tegneren Kurt Westergaards hjem i Viby ved Århus.

Jytte Klausen har udgivet bogen "The Cartoons that Shook the World" om Muhammed-krisen. Hun sammenligner overfaldet på Kurt Westergaard med det nyligt mislykkede bombeattentat mod et amerikansk passagerfly i Detroit, som en nigerianer stod bag.

- Både dansk og internationalt politi har skabt gode resultater i kampen mod terror, men her har de tabt bolden. Det virker, som om efterretningstjenesterne har mistet blikket for, at terrororganisationerne opererer globalt og er globalt funderede. De har ikke øje for, at der er en stor etnisk variation blandt terrorister. Det er ikke en arabisk, pakistansk eller afghansk organisation, men et verdensomspændende netværk, der rekrutterer deres soldater i alle verdenshjørner, siger Jytte Klausen til Kristeligt Dagblad.

- I Danmark handlede Muhammed-krisen først og fremmest om Danmark, men det var forkert. Danmark - og tegningerne - blev brugt som brikker i et større kampagne mod Vesten. Det handlede aldrig om Danmark dengang, og det gør det heller ikke nu, siger hun til avisen.

Ekspert: Politi fejlbedømmer terrortruslen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce