Ekspert: Højere straf kan ikke stå alene


Ekspert: Højere straf kan ikke stå alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens tryghedspakke fokuserer på højere straf og mere politi. Men det kan ikke stå alene, siger ekspert.

Selvom regeringen med en ny tryghedspakke fordobler straffen for hjemmerøveri og overfaldsvoldtægter, så er det ikke en garanti for, at kriminaliteten falder, vurderer professor og sociolog Michael Hviid Jacobsen.

- Forventningen er, at strengere straf har en præventiv effekt, men det har ikke entydigt været tilfælde med de senere års stramninger, siger Michael Hviid Jacobsen.

Han er ikke overrasket over, at regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne vælger at slå ned på netop bander og hjemmerøverier.

De to typer af kriminalitet har nemlig fyldt meget i medierne og dermed skabt utryghed i befolkningen.

Men pakkens fokus strengere straffe og en styrket politiindsats betyder ikke nødvendigvis, at østeuropæiske tyvebander styrer uden om Danmark, mener Michael Hviid Jacobsen.

- Kriminalitet er komplekst, og kriminelle sætter sig ikke nødvendigvis ned og tænker rationelt over, at nu får jeg en strengere straf, siger Michael Hviid Jacobsen.

Han efterlyser en øget kriminalpræventiv indsat for at komme kriminaliteten til livs.

- Strengere straf har ikke nogen effekt, hvis det står alene. Det kan man se i USA, hvor man har forsøgt sig med meget lange fængselsstraffe.

- Men hvis ikke man løser de bagvedliggende sociale problemer og årsager til kriminaliteten, så er strengere straf blot symptombehandling, siger Michael Hviid Jacobsen.

Han fastslår dog, at det er for tidligt at sige, om tryghedspakken vil få den ønskede effekt.

Der vil gå nogle år, før man med sikkerhed kan se, om kriminaliteten falder og pakken dermed øger trygheden hos danskerne, mener Michael Hviid Jacobsen.

Ekspert: Højere straf kan ikke stå alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce