Ekspert: Bombemand var heldig at overleve


Ekspert: Bombemand var heldig at overleve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sprængstofekspert mener, at Lors Doukaevs hjemmelavede bombe var egnet til at slå ihjel inden for få meter.

Det er et rent lykketilfælde, at den 25-årige amatørbokser Lors Doukaev i disse dage sidder i levende live og uden synlige fysiske mén på anklagebænken i Københavns Byret.

Sådan lyder vurderingen fra eksplosiveksperten og chefen for den såkaldte Rullemarie Tjeneste i Forsvaret, Kaptajn Jegsen.

- Jeg vil mene, at han har været rigtig heldig at overleve, for det er en kraftig bombe, der sprang meget tæt på ham, sagde den uniformsklædte kaptajn i retten tirsdag.

Eks-tjetjenerens bombe gik af mellem hænderne på ham, da han ifølge anklagemyndigheden var ved at lægge sidste hånd på en brevbombe til Jyllands-Posten i Aarhus.

Doukaev selv siger, at han var ved at skylle det hjemmelavede sprængstof TATP ud i toilettet, da det gik af og sendte en byge af vedlagte stålkugler ud i toiletrummet.

Ifølge en rapport, som Kaptajn Jegsen har udfærdiget i sagen, vurderes det, at Lors Doukaevs bombe var dødbringende inden for en radius på en til to meter.

Forsvarer Niels Anker Rasmussen ville derfor høre kaptajnen, hvordan det så kunne være, at hans klient ikke omkom på det knap tre kvadratmeter store badeværelse.

- Jeg kan kun gentage, at han har været meget heldig, sagde Jegsen.

Doukaev fik en række voldsomme flænger i ansigtet af eksplosionen, men i dag kan man ikke se på den mørkhårede mand, at han for godt et halvt år siden blev offer for sit eget sprængstof.

Ekspert: Bombemand var heldig at overleve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce