Eksdiplomat: Spansk melding er usædvanlig


Eksdiplomat: Spansk melding er usædvanlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er usædvanligt, at den spanske regeringschef kommenterer dansk politis fængsling af Greenpeace-aktivist, mener tidligere dansk topdiplomat.

Det er uden fortilfælde, når den spanske regeringschef Jose Luis Rodriguez Zapatero går ind i debatten om fængslingen af fire klimaaktivister i Danmark, hvoraf den ene er leder af spansk Greenpeace. Det vurderer tidligere topdiplomat.

- Jeg kan ikke erindre noget fortilfælde, hvor det er forekommet.

Sådan siger Herluf Hansen, som 1991-2000 var dansk ambassadør i Algeriet og Tunesien og 1994-2003 repræsenterede Danmark i Euro-Middelhavssamarbejdet mellem EU og andre lande omkring Middelhavet.

Zapatero Zapatero siger til Ritzau, at han er "meget glad" for, at aktivisterne endelig er blevet løsladt, og at han håber, at sådan en situation ikke vil gentage sig.

Det er regeringslederen selv, som bringer fængslingerne på bane under et pressemøde for indbudte EU-journalister i Madrid.

- Siden du er en dansk journalist, vil jeg også gerne sige, at jeg er meget glad for, at Greenpeace-lederne endelig er blevet løsladt, og at lederen af det spanske Greenpeace er sat på fri fod efter at have måttet tilbringe julen i fængsel, siger han.

Om den melding er en direkte kritik af fængslingerne har Herluf Hansen ingen kommentarer til.

EU-ekspert adjunkt Rebecca Adler-Nissen, Københavns Universitet, mener til gengæld ikke, at meldingen er helt så usædvanlig.

- Zapatero var sikkert ikke gået ind i sagen, hvis det ikke havde drejet sig om en spansk statsborger. Han har formentlig også talt til et spansk publikum, siger hun.

Hun finder det diplomatisk elegant, at Zapatero siger "Jeg håber, at det aldrig vil ske igen". Det kan både tolkes som en kritik af dansk politi, men også som et håb om, at andre spaniere ikke kommer i samme situation som generalsekretær Joan Lopez de Uralde, vurderer hun.

Eksdiplomat: Spansk melding er usædvanlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce