Eksborgmestre undgår lønslaveri


Eksborgmestre undgår lønslaveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De tabende borgmestre ved kommunalvalget skal nu tilbage på arbejdsmarkedet. Men det bliver ikke som lønslaver, viser rundspørge. Naturligt, siger forsker

Fuldtidsmorfar, bestyrelsesarbejde eller arbejdsløshed.

Sådan ser fremtiden ud for en stor del af de 49 borgmestre, der ikke blev genvalgt ved kommunalvalget i november. Ritzau har foretaget en rundspørge blandt 19 af de kommende eksborgmestre, og kun en enkelt vender tilbage til det almindelige arbejdsmarked som "lønslave".

Størstedelen har alderen til en pensionisttilværelse, nogle skal være selvstændige eller lave bestyrelsesarbejde - mens fem endnu ikke ved, hvad de skal lave.

Professor Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet har forsket i borgmestre og er ikke overrasket over undersøgelsens resultater.

- De er måske blevet lidt rustne inden for deres oprindelige erhverv, men har til gengæld fået nogle ledelsesmæssige kompetencer, fordi kommunen er så stor en biks. Dem kan de bruge til for eksempel konsulent- eller bestyrelsesjob, siger han.

Favrskovs Anders G. Christensen (V) er med sine 47 år en af de yngre borgmestre, der blev væltet efter otte år på posten. Han var driftsleder på det private arbejdsmarked, før han blev borgmester, men ved endnu ikke, hvad han skal lave efter 1. januar.

- Jeg havde fokus på at genvinde borgmesterposten, så nu skal jeg bruge juleferien og lidt af januar til at finde ud, hvad der skal ske. Men jeg skal nok finde noget at rive i, siger Anders G. Christensen (V).

Eksborgmestre undgår lønslaveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce