Eks-fange i Holck-sag led i indisk fængsel


Eks-fange i Holck-sag led i indisk fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Britisk våbenhandler advarer mod mishandling i indisk fængsel, hvortil danske Niels Holck kræves udleveret.

Der venter danskeren Niels Holck et helvede på jord, hvis han bliver udleveret til Indien og indsat i et indisk arresthus

Sådan advarede den britiske våbenhandler Peter Bleach, da han onsdag var indkaldt som vidne i Østre Landsrets behandling af Holcks udleveringssag.

Bleach, som var med på det fly, hvorfra Niels Holck i 1995 kastede knap fem ton våben ned over delstaten Vestbengalen, blev i modsætning til danskeren anholdt i Indien og har siddet fængslet otte år i Kolkata.

I landsretten skildrede den høje brite rædslerne.

- Det var grufuldt. Vi fik ingen mad, og jeg var lige ved at dø, sagde han via sin tolk.

- Da jeg skulle løslades, blev jeg flyttet til et bedre fængsel for at blive fedet lidt op, fordi de skammede sig over mig. Jeg lignede en fange fra Auschwitz.

I forbindelse med transporten til det nye fængsel blev Bleach ifølge eget udsagn mishandlet.

- Jeg blev slæbt nøgen gennem fængslet, slået med køller og tvunget til at stå op en time i gården, mens andre kom og grinede af mig, sagde Bleach i retten og fortalte desuden, at det britiske konsulat længe blev nægtet adgang til at tale med ham.

Adspurgt om Bleach mente, at Niels Holck risikerede samme behandling i Indien svarede englænderen:

- Ja, de indiske medier beskriver Niels Holck på samme måde, som de amerikanske medier beskriver Osama bin Laden.

Blandt stridspunkterne i sagen om udleveringen af danskeren har også været, om de indiske myndigheder var orienteret om våbennedkastningen på forhånd.

Det hævder Holck, og det bekræftede Peter Bleach i retten.

- Jeg gav alle detaljer i sagen til MI5 (britisk efterretningstjeneste), og det blev viderebragt til de indiske myndigheder, sagde han.

- Jeg fik at vide, at inderne var meget interesserede i hvem modtageren var, og at det derfor var vigtigt, at våbnene fik lov til at fortsætte.

Den indiske efterretningstjeneste har flere gange afvist kendskab til nedkastningen, før den fandt sted 17. december 1995 ved Purulia i Vestbengalen.

Eks-fange i Holck-sag led i indisk fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce