Ejer revser politiets Sømine-indsats


Ejer revser politiets Sømine-indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiets håndtering af situationen på det besatte "Søminedepotet" vækker undren hos ejeren Mogens de Linde.

Ejeren af Søminedepotet, Mogens de Linde, kritiserer politiets indsats i forbindelse med besættelsen af hans grund og stiller sig undrende over for den måde, politiet har håndteret situationen på.

- Det får mig til at stille spørgsmålstegn ved, hvad vi skal gøre, når grunde bliver besat. Skal grundejeren selv sikre ejendommen? For som det er nu, kan vi jo ikke selv tage folk og smide dem ud, siger Mogens de Linde og fortsætter:

- Så indtil der foreligger en afklaring herom, står vi som privatpersoner mere eller mindre som statister og må se på, at begivenhederne udvikler sig.

Kritikken kommer efter, at politiet ventede til tidligt mandag morgen med at rydde grunden på Christianshavn, som blev besat af omkring 800 unge lørdag.

- Ud fra politiets egne udmeldinger opfattes aktionen med rydning af Søminedepotet som en succes. En konklusion kan være, at såfremt man er tilstrækkelig mange personer, er det i orden at besætte en bygning, siger Mogens de Linde og fortsætter:

- Vores opfattelse var, at politiet ville sørge for, at der ville blive taget hånd om den påtænkte besættelse, inden situationen udviklede sig til en egentlig besættelse.

Mogens de Linde har tidligere meldt ud, at han gerne ville have ladet de unge være på grunden, hvis de havde spurgt om lov. Det synspunkt fastholder han.

- Det gør vi også i andre tilfælde, når der er tomme bygninger. For eksempel har vi hjulpet kunstnere med at udstille gratis. Men når de selv tager bygningerne, så står vi i en helt anden situation, siger han.

Formålet med de unges besættelse af grunden er ifølge aktivisterne at åbne Søminedepotet, som har stået ubenyttet hen siden 2008. De unge ønsker at bruge området som et fristed, så længe det står tomt.

Ejer revser politiets Sømine-indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce