Lækre og dyre møbler hjælper salget af en ejendom godt på vej. Og det har indbrudstyvene fundet ud af. De bruger aktivt ejendomsmæglernes salgsannoncer på internettet, når de planlægger deres næste kup.

Det ser godt ud i boligannoncen, hvis Koglen hænger ned fra loftet, eller hvis Børge Mogensen-sofaen står foran panoramavinduet med den flotte udsigt. Og det ved indbrudstyvene godt. De bruger derfor annoncerne til at finde ud af, i hvilke huse de dyre designermøbler er placeret.

- Vi har været udsat for, at en bolig har været på nettet eller i avisen, og efterfølgende har der været indbrud. Det er selvfølgelig ikke til at vide, om det er derfor, der har været indbrud, men tanken er nærliggende, fortæller Unni Thobo-Carlsen, som er indehaver af det fynske ejendomsmæglerfirma Thobo-Carlsen.

Læs også: Fem fængslet for organiserede indbrud på Sjælland og Fyn

Tyve laver indkøbslister

Også hos det landsdækkende liebhaver-ejendomsmæglerfirma Lilienhoff kender man til problemet med, at potentielle indbrudstyve holder øje med salgsannoncerne på nettet.

- Vi har oplevet engang at blive kontaktet af politiet i Århus, som havde pågrebet en tyv med en slags indkøbsliste, hvor nogle af husene var til salg hos Lilienhoff. Der stod simpelthen Corona-stol, kogle og så videre ud for husene, fortæller Hans Lilienhoff.

- Set i forhold til, hvor mange boliger vi sælger om året på landsplan, og hvor mange boliger vi har på nettet, så er problemet ikke så stort. Det sker cirka en gang hvert andet år, men det gør det ikke mindre træls for de berørte kunder, tilføjer han.

Læs også: Indbrud for millioner: Tyve fandt designermøbler gennem boligannoncer

- Vi kommer nok aldrig problemet helt til livs

Hos både Thobo-Carlsen og Lilienhoff gør man, hvad man kan for at gøre kunderne opmærksomme på risikoen for, at tyvene kigger med, når billederne af den salgsklare bolig lægges på nettet.

- Vi kommer nok aldrig problemet helt til livs, for mange af vores kunder bor rigtig pænt med dyre og fine møbler, og vi gør dem opmærksom på risikoen, siger Hans Lilienhoff og peger på, at hussælgerne også skriftligt opfordres til at være forsigtige, når de gør deres hjem klar til annoncefotografering.

Læs også: Rockere anholdes i sag om 30 indbrud

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Indbrud for millioner: Tyve fandt designermøbler gennem boligannoncer

Indbrud for millioner: Tyve fandt designermøbler gennem boligannoncer

Fem fængslet for indbrud på Fyn og Sjælland

12
Rockere anholdes i sag om 30 indbrud

Rockere anholdes i sag om 30 indbrud