Ejendomdsmægler forudser, at staten bliver nødt til at rive nogle af de opkøbte huse ned ved skrottet jernbanelinje.

Flere af de ejendomme, som staten har opkøbt ved den nu skrottede sydlige linjeføring af ny vestfynsk jernbane, vil blive svære at sælge, mener ejendomsmægler Arne Blomstrøm fra Home i Ejby.

- Nogle af husene ligger meget tæt på motorvejen og er ikke blevet vedligeholdt, mens de har stået tomme eller er blevet lejet ud. Derfor tror jeg, at staten kan blive nødt til at rive nogle af dem ned, siger Arne Blomstrøm.

Staten har efter ønske fra beboerne overtaget 16 ejendomme for i alt 23 millioner kroner ved den skrottede linjeføring.

- Jeg kender en del af de ejendomme, der er opkøbt. Og nogle af dem ligger lidt længere væk fra motorvejen og vil være lettere at sælge, siger han.

Det gælder blandt andet de ejendomme, som staten har overtaget i landsbyen Skallebølle. Her har staten købt tre af husene på Syrenvænget, der ville blive ramt af den sydlige linjeføring af jernbanen.

- Selvfølgelig kan det komme til at påvirke prisen, hvis mange huse sættes til salg på én gang på samme vej. Det er købers marked, men heldigvis ligger husene rimelig godt og med fin udsigt, siger Arne Blomstrøm.

Han glæder sig over, at partierne bag Togfonden nu endelig efter flere års usikkerhed om jernbanen, har lagt linjeføringen fast.

- Boligmarkedet ved de mulige linjeføringer har været lammet, men nu er der skabt ro. I hvertfald ved den skrottede linjeføring syd for motorvejen, mens boligmarkedet nord for motorvejen ved den vedtagne linjeføring er delvist lammet, siger Arne Blomstrøm.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
2
Taber i det store toglotteri: Får skinner i sin baghave

Taber i det store toglotteri: Får skinner i sin baghave

Ny jernbane: Arne solgte huset til staten

Ny jernbane: Arne solgte huset til staten

Ny jernbane: Bittert ægtepar skal konkurrere med staten om hussalg

Ny jernbane: Bittert ægtepar skal konkurrere med staten om hussalg