Efterforskning efter busulykke snart ovre


Efterforskning efter busulykke snart ovre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOVEBUS:Senest om tre uger vil statsadvokaten i Köln beslutte, om der skal rejses tiltale
Senest om tre uger vil anklagemyndigheden i Köln beslutte, hvorvidt der skal rejses tiltale mod den buschauffør, der søndag sad bag rattet på den danske dobbeltdækkerbus, som forulykkede ved Euskirchen omkring 40 kilometer syd for den vesttyske storby. Det oplyste statsadvokat Günther Feld, der er talsmand for anklagemyndigheden, til Ritzau.

- Men det er fortsat fuldstændigt åbent, om der rejses tiltale, eller om sagen frafaldes, understregede Feld.

Buschaufføren har under afhøringerne mandag fortalt de tyske myndigheder, at han var uopmærksom i et kort øjeblik forud for ulykken. Foreløbig er den 58-årige erfarne chauffør sigtet for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse, hvorved han i Tyskland risikerer at blive idømt op mod fem års fængsel. To unge mænd på henholdsvis 18 og 21 år mistede livet, og 57 unge blev kvæstet, da bussen søndag morgen kom af vejbanen på motorvejen A1, gennembrød autoværnet og styrtede 10 meter ned på en grusvej.

- Jeg ved ikke, om min kollega, som sidder med sagen, skal afhøre flere vidner. Det vil kunne trække sagen lidt ud, for afhøringerne ville jo foregå i Danmark. Men hvis der ikke skal afhøres yderligere vidner, går jeg ud fra, at efterforskningen kan være afsluttet om to til tre uger, sagde statsadvokaten.

Bussen OK

Ifølge Feld vil de tekniske undersøgelser efter ulykken være afsluttet i weekenden.

- Det ser ud til, at bussen har været helt i orden, og i mellemtiden har vi også fået bekræftet, at chaufføren har overholdt hviletidsbestemmelserne, sagde statsadvokaten onsdag.

Imens er de fleste af de kvæstede efter busulykken vendt hjem til Danmark.

I går eftermiddag var yderligere tre af de sårede og deres pårørende ved at blive fløjet hjem, efter at seks andre allerede tirsdag aften ankom til Danmark. Dermed er fem unge alvorligt kvæstede danskere stadig indlagt på hospitaler i Tyskland.

Efterforskning efter busulykke snart ovre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce