Det ekstra arbejdspres som følge af terrorberedskab og tilstrømmende flygtninge og migranter har givet Fyns Politi en enorm mængde overarbejde. Tillidsmand håber, der snart kommer normale tilstande.

55.739 timer. Så meget overarbejde har Fyns Politi haft det seneste år, skriver TV2 Fyn, der har fået aktindsigt i politiets tal.

Især arbejdet med terrorberedskab og flygtninge har gjort, at overarbejdstimerne har hobet sig op. Mens 24.600 timer er blevet udbetalt, er der stadig et efterslæb på 31.139 timers overarbejde.

Det svarer til, at 16 betjente i fuldtidsstillinger kunne holde fri et helt år.

- Det er overhovedet ikke fair, men det er de vilkår, vi har i år - og vi håber så på, at det ikke er en metode, man vil bruge hvert år, for så tror jeg, at betjentene bliver rigtig trætte af det, siger tillidsmand hos Fyns Politi Steffen Daugaard til tv-kanalen.

Tillidsmanden håber, tilstandene snart vender tilbage til det normale, og chefpolitiinspektør Sten Skovgaard erkender også, at situationen er speciel:

- Det giver uro i en organisation, når vi står med sådan et problem, som vi står med i øjeblikket, siger han.

- Det, vi gør i øjeblikket, er, at vi er i dialog med medarbejderne om at sælge den tilgodehavende frihed, så vi kan få noget mere polititid til rådighed, og vi har allerede fået solgt næsten det halve, og det er en stor hjælp, uddyber Sten Skovgaard over for TV2 Fyn.

Mere om emnet

Se alle

Terrorberedskab koster millioner i hotelregninger

Forskers råd: Gør det lovpligtigt at indbrudssikre boliger

Forskers råd: Gør det lovpligtigt at indbrudssikre boliger

V-ordfører: Politi skal efterforske indbrud

V-ordfører: Politi skal efterforske indbrud