I en tale, som er blevet kaldt "dum" og "uværdig", har Socialdemokraternes tidligere formand - og nuværende formand for FN's Generalforsamling - Mogens Lykketoft kaldt Helle Thorning-Schmidts regering "talent- og profilløs" og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) "en lille svindler".

Talen holdt Mogens Lykketoft ved en reception til sin fødselsdag 9. januar. Talen var skrevet ned, og fem dage senere sendte Lykketoft den på e-mail til sine gæster.

- Han har sendt det ud til så stor en kreds, at han måtte anse det for en given ting, at den måtte havne i medierne. Han burde efter 35 år i dansk politik være for klog til at tale så nedladende om partifæller og landets statsminister, siger politisk kommentator Hans Engell til Ritzau.

Nytårstale

Godt nytår til alle her på Facebook. Har lavet en alternativ version af min nytårstale... Blot en lille opfordring til, at vi holder tonen i den politiske debat. Glæder mig til mange timer med Jer alle her på Facebook i 2016.

Opslået af Lars Løkke Rasmussen på 2. januar 2016

En genudsendelse ...

Fra en af talens hovedpersoner, statsminister Lars Løkke Rasmussen, er talen indtil nu ikke blevet kommenteret. Men det bliver den nu. I et opslag på Facebook har statsministeren genudgivet sin alternative nytårstale, hvor han opfordrer alle til at holde en god tone i den politiske debat i Danmark.

"Tillader mig lige en genudsendelse ... Budskabet er vist ikke nået helt over Atlanten. Sætter pris på alle min folkevalgte kollegaer, der hver med deres idelogiske udgangspunkt arbejde hårdt for det, de mener tjener Danmark bedst," skriver Lars Løkke Rasmussen.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
17
Kommentatorer: Lykketofts tale er dum og uværdig

Kommentatorer: Lykketofts tale er dum og uværdig

Lykketoft i lækket tale: Løkke er en lille svindler