Efter reform:Skoleledere under stort pres

Mere bevægelse er et af de krav i skolereformen, som det ifølge skoleledernes formand kan tage år at indfri. Billedet er fra Stokkebækskolen i Hesselager.
Foto: Katrine Becher Damkjær

Efter reform:Skoleledere under stort pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolelederne er under gevaldigt pres på grund af reformen, viser ny undersøgelse. Det vil tage flere år, før reformen er rullet ordentligt ud, lyder det fra skoleledernes formand.

Det er ikke kun lærerne, der har fået travlt efter reformen blev indført. Også skolelederne føler sig pressede af at håndtere skemaer, ny undervisning og andre opgaver.

Så pressede, at de har problemer med at føre tankerne bag reformen ud i livet. I en ny undersøgelse foretaget af Skolelederforeningen svarer 83 procent af skolelederne, at de næsten aldrig eller kun sommetider kan nå deres opgaver. Det skriver Fyens Stiftstidende mandag.

Samtidig svarer 90 procent af lederne, at de slet ikke, i ringe grad eller kun i nogen grad har de ressourcer, der er nødvendige for at løfte reformen.

42 procent af foreningens 3600 medlemmer har deltaget i undersøgelsen.

- Vil tage år at indfri krav

En af dem, der mærker det ekstra pres er Dorthe Andreas, leder af Tingkærskolen og formand for Skolelederforeningens afdeling i Odense:

- Arbejdspresset er sådan nu, at vi er nødt til at tage aftener og nætter i brug for at nå det hele. Vi har fået flere opgaver, vi skal løse i forbindelse med reformen. Derfor har vi ikke den nødvendige tid til at løfte os op i helikopteren og udvikle skole, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, mener på baggrund af undersøgelsen, at det vil tage flere år at indfri reformens krav om nye typer undervisning, mere bevægelse og udvikling af lektiecaféer.

- Vi kan ikke leve op til ambitionsniveauet. Man må se i øjnene, at det kommer til at tage længere tid at implementere reformen, siger Claus Hjortdal til avisen.

Læs mere i mandagens udgave af Fyens Stiftstidende.

Efter reform:Skoleledere under stort pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce