Tidligere forsvarsminister Carl Holst afbryder nu sin orlov og genindtræder torsdag i Folketinget efter tre måneders pause.

Carl Holst (V) genoptager arbejdet i Folketinget torsdag.

Det sker efter en orlovsperiode på tre måneder i kølvandet på det politiske uvejr, han kom ud i sidste år, da 40 ud af 41 medlemmer af regionsrådet i Region Syddanmark meldte ham til politiet.

Baggrunden for politianmeldelsen var blandt andet, at Statsforvaltningen i en udtalelse konkluderede, at Holst ulovligt gjorde brug af en regionsansats arbejdskraft til sin personlige folketingsvalgkamp.

En konklusion, som Carl Holst dog erklærede sig lodret uenig i.

Få overblikket over sagerne om Carl Holst og Region Syddanmark her.

Glæde over genkomst

Formanden for Venstre Esbjerg Kommune, Ketty Christoffersen, glæder sig over, at Carl Holst, der er opstillet i Venstre Esbjerg Omegnskreds, er klar til at trække i arbejdstøjet igen.

– Jeg har set frem til den dag. Det var vores håb, at politiet havde fået afsluttet deres undersøgelse af sagen på nuværende tidspunkt, men før jul blev vi i fællesskab enige om, at uanset hvad må Carl genindtræde her i uge 9, siger Ketty Christoffersen.

Også Venstres gruppeformand i Folketinget Søren Gade (V) er glad for den tidligere forsvarsministers genkomst.

For Søren Gade kommer det ikke som nogen overraskelse, at Carl Holst nu stopper sin orlov og genindtræder i gruppen.

– Under hele forløbet med Carls orlov har vi holdt kontakten. Han har været meget hårdt ramt af mediestormen, og det samme har hans familie. Det var jo også den udløsende faktor for, at han tog orlov. Selv om politik er vigtigt, er familien jo det vigtigste i hele verden for alle, og det glæder mig, at han og familien nu føler, at han er klar til det, siger Søren Gade, der i en tre ugers tid har været informeret om Holsts tilbagevenden.

Fåmælt Holst

Carl Holst selv er forholdsvis fåmælt om sin tilbagevenden til dansk politik. Han bekræfter, at han har meddelt Folketingets Præsidium, at han genindtræder og siger:

– Jeg har brugt tiden på at få ro omkring mig selv og min familie. Det har vi fået, og derfor er jeg nu klar til at vende tilbage og genoptage arbejdet. Det var mit håb, at politiundersøgelsen på nuværende tidspunkt ville være afsluttet, men det er der desværre ikke umiddelbart udsigt til.

Skandalerne fra regionen

Mere om emnet

Se alle

Ingen kontrol med million-regning

13
Nu strammer regionen op: Direktion og formand under opsyn

Nu strammer regionen op: Direktion og formand under opsyn

17
Politisk kommentator: - Vil ikke udelukke, Holst kan blive minister igen

Politisk kommentator: - Vil ikke udelukke, Holst kan blive minister igen