Alle mulige midler skal tages i brug for at forhindre og opklare stenkast fra motorvejsbroer, mener flere ordførere i Folketinget. Fynsk socialdemokrat kritiserer de øvrige partier for nøl.

Der er politisk opbakning til forsyne politiet med de rette værktøjer til at forhindre og opklare stenkast mod biler, som Fyn har haft en serie af de seneste år.

Sidste år kostede en kastet betonklods en tysk kvinde livet, og efter flere andre tilfælde var den natten til onsdag gal igen på den fynske motorvej.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) bad i november Rigspolitiet overvåge 30 udsatte steder med kameraer, og der arbejdes fortsat med den opgave. Men flere partier er villige til at gå længere for at komme problemet til livs.

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen efterlyser flere ønsker fra politiet til mulige foranstaltninger, og han vil tage den ufærdige opgave med kameraovervågning op med justitsministeren.

- Det her står øverst på agendaen. Vi er villige til at gå langt og er tilhængere af eksempelvis at give politiet muligheder for logning af telemaster, selv om vi desværre møder lidt modstand fra EU-domstolene. Vi skal det her til livs, siger han.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, påpeger, at hun hidtil har stået alene i kampen for at dæmme op for stenkast - heriblandt kameraovervågning.

- Jeg har måttet presse justitsministeren meget hårdt for overhovedet at få sat de her kameraer op. Det er jo halvandet år siden, jeg bad om det, så det er ikke gået hurtigt nok. Vi har også bedt om en undersøgelse af muligheden for at sætte højere hegn op, når man alligevel udskifter dem, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Søren Pape Poulsen, men Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, mener, at Trine Bramsen slår politisk plat på situationen.

- Vi ønsker alle at finde en løsning på det her. Vi har fundet finansieringen til de her kameraer, men de skal lige indkøbes og sættes op. Jeg er overbevist om, at Rigspolitiet gør alt, hvad de kan. Mit håb er, at vi kan få fanget de, de har gjort der her, så vi sende et klart signal om, at det her ikke bare er noget, man kan gøre ustraffet. vi skal gøre alt, hvad vi kan for at komme det her til livs.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
25
Stenkaster-sager: Fynsk retsordfører siger nej til omfattende dna-register

Stenkaster-sager: Fynsk retsordfører siger nej til omfattende dna-register

4
Hurtig handling: Nu er lysmasterne kommet op på to motorvejsbroer

Hurtig handling: Nu er lysmasterne kommet op på to motorvejsbroer

1
Placering uvist: De første kameraer sættes op på motorvejsbroer til januar

Placering uvist: De første kameraer sættes op på motorvejsbroer til januar