HR-chef i Bios Jan Christian Klampe blev opsagt mandag

Hverken han eller Bios vil fortælle om årsagen til fyringen, som sker efter flere måneders uro blandt redderne

Efter flere måneders uro blandt redderne i Bios på grund af rod med lønudbetalingerne, forlader selskabets HR-chef Jan Christian Klampe nu jobbet.

Klampe, som har arbejdet i Bios siden februar 2015, fratrådte mandag, og ifølge Fyens Stiftstidendes og DR Fyns oplysninger skyldes afskedigelsen blandt andet flere uheldige episoder, som kulminerede i sidste uge, hvor en række af selskabets reddere direkte truede ledelsen med ikke at påtage sig flere ekstravagter.

Det skete, efter at redderne havde afsløret Bios i at udbetale særligt lukrative honorarer til en række timeansatte kolleger fra hovedstadsområdet - såkaldte guldvagter - selv om Bios' ledelse kort før nytår netop havde erklæret, at det fra januar ville være slut med særlige gunstige løn­vilkår for at påtage sig ekstravagter.

Truede ledelsen

Ifølge Fyens Stiftstidendes og DR Fyns oplysninger konfronterede Bios' tillidsmænd ledelsen med forholdet sidste torsdag, hvorefter guldvagtsordningen blev indstillet øjeblikkeligt.

En såkaldt guldvagt giver mellem 2000 og 2500 kroner mere pr. vagt end en almindelig overenskomstlønnet vagt, og dermed har en række time­lønnede reddere i ugevis tjent betydeligt mere end deres fastansatte kolleger.

Men der er flere eksempler på uregelmæssigheder i Bios' håndtering af lønudbetalingerne.

I december viste det sig, at Bios udsendte lønsedler til reddere, som ikke længere var ansat i firmaet, og i januar kom det frem, at flere ansatte ikke fik udbetalt tillæg for blandt andet overarbejde.

Dengang forklarede ledelsen i selskabet uregelmæssighederne med problemer med lønsystemet.

Også dengang truede flere reddere med at droppe overarbejde og ekstravagter. Ekstravagter, som Bios er helt afhængig af, da selskabet ifølge eget udsagn fortsat er op mod 100 reddere fra idealbemandingen på 550.

Vi har talt med Jan Christian Klampe, der bekræfter fyringen. Han afviser dog at kommentere detaljerne ved hans bratte afsked med Bios.

- Mit ansættelsesforhold synes jeg ikke, jeg vil drøfte i pressen, siger Jan Christian Klampe og henviser til Morten Hansen, adm. direktør i Bios.

"Helt udramatisk"

Vi har ringet til Morten Hansen adskillige gange, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Til Fyens Stiftstidende siger Morten Hansens assistent Katja Maria Larsen, at fyringen er sket "helt udramatisk" og ikke er eksekveret på baggrund af "enkeltstående sager".

- Men vi kan ikke kommentere personalesager yderligere, siger Morten Hansens assistent.

Vi har talt med fællestillidsmand for redderne i Bios, Christian Stigaard, men han ønsker ikke at kommentere sagen.

Jan Christian Klampe kom til Bios fra en stilling som HR-chef i Føtex. Før det har Klampe bestredet lignende stillinger i blandt andre Lego og Ecco.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
24
Patientkørsel: Regionen vil erstatte ambulancereddere med sygeplejersker

Patientkørsel: Regionen vil erstatte ambulancereddere med sygeplejersker

5
Regionen efter møde: Vi har stadig tillid til Morten Hansen

Regionen efter møde: Vi har stadig tillid til Morten Hansen

73
Region Syddanmark: Bios overholder nu responstiderne

Region Syddanmark: Bios overholder nu responstiderne