Efter hårde politiske fejder: Kvinderne kom, så og tabte

Charlotte Vintzentz (S), Regitze Tilma (V), Vibeke Ejlertsen (S), Lisa Pihl (S) og Jane Jegind (V) skød alle efter borgmesterposten i henholdsvis Assens, Middelfart, Nyborg, Langeland og Odense. Ingen ramte dog plet hos vælgerne. Foto: Vibeke Volder

Efter hårde politiske fejder: Kvinderne kom, så og tabte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fem kvindelige borgmesterkandidater tabte til mændene

Der var historisk mange kvinder, som gik efter borgmesterposter på Fyn ved ved kommualvalget tirsdag. Hele fem kvinder stillede op som spidskandidat for et af de typiske borgmesterpartier, Venstre og Socialdemokratiet. Det lykkedes bare ikke for hverken Charlotte Vincentz (S), Regitze Tilma (V), Lisa Pihl Jensen (S), Jane Jegind (V) eller Vibeke Ejlertsen (S).

Sidstnævnte har aldrig lagt skjult på, at ligeberettigelse er en af grundene til, at hun gik ind i politik i Nyborg. Og hun ærgrer sig over, at det glippede med borgmesten:

-Jeg er da skuffet over, at det hverken lykkedes for mig eller for nogle af de andre kvinder at vinde. Tanken har da strejfet mig, om Fyn bare ikke er klar til en kvindelig borgmester, siger hun.

Vibeke Ejlertsen ved dog godt, at der kan være mange andre grunde til, at en mandlig kandidat vinder over kvinden.

Flere af de kvindelige kandidater har op til valget været ude i nogle drabelige kampe mod deres direkte politiske og kønslige mostander. Charlotte Vincentz har stået stejlt fast på skolelukninger over for Søren Steen Andersen(V). Jane Jegind har trukket fronten til Peter Rahbæk Juel skarpt op med fokus på lavere skat. Regitze har kæmpet alene mod både den nye bykonge Johannes Lundsfryd(S) og konservative Morten Weiss, der ville være blå fløjs borgmesterkandidat. Og Vibeke Ejlertsen er gået hårdt til Kenneth Muhs(V) for at få ham til love ikke igen at tage imod en partihopper på valgnatten.

- Ja vi er gået til stålet. Gav vide om nogle af os er for store mundfulde for nogle vælgere. Det er ikke voldsomt kvindeligt, og det kan da godt være, det forskrækker nogle vælgere, siger Vibeke Ejlertsen. Hun slår dog fast, at indsatsen for flere kvinder i politik fortsætter.

Efter hårde politiske fejder: Kvinderne kom, så og tabte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce