Bliver lægekørslen sendt i udbud for femte gang, kan Region Syddanmark se frem til en erstatningssag. Den skal dog sendes videre til Trafik- og Byggestyrelsen, mener medlem af Forretningsudvalget i Region Syddanmark Marianne Mørk Mathiesen (LA)

Den 29. marts skal Regionsrådet i Syddanmark beslutte, om det skal følge Forretningsudvalgets anbefaling og sætte lægekørslen i udbud endnu engang. I så fald bliver det femte gang.

Sker det, vil SIM Lægekørsel I/S føre en erstatningssag imod Region Syddanmark på omkring 10 millioner kroner. Det gør den sjællandske virksomhed som følge af, at den føler sig snydt ved det seneste udbudsrunde, hvor regionen valgte at give udbuddet til Dan Taxi, selv om Sim Lægekørsel I/S indgav et billigere tilbud. En antagelse, som Klagenævnet for Udbud netop har givet SIM Lægekørsel medhold i.

Et sådant søgsmål bør dog rettes til Trafik- og Byggestyrelsen, mener Marianne Mørk Mathiesen (LA), der sidder i både Forretningsudvalget og Sundhedssamordningsudvalget i regionen.

Det var nemlig - ifølge hende - styrelsens embedsmænd, der godkendte regionens beslutning om at udelukke Sim Lægekørsel I/S fra udbudsrunden

– Hvad skal man bruge deres rådgivning til, hvis vi ikke kan læne os op ad den, spørger Marianne Mørk Mathiesen, der fremsatte forslaget om at sende et eventuelt erstatningskrav videre til kammeradvokaten i Trafikstyrelsen og Konkurrencestyrelsen.på Forretningsudvalgets møde.

– Vi har nogle meget højt lønnede embedsmænd, som igen og igen laver fejl og bare går fri, og det er jeg vred over, siger hun.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle

Lægekørsel atter i udbud

Lægekørsel: Privat firma vinder over regionen

Lægekørsel: Privat firma vinder over regionen

2
Lægekørsel: Regionen brugte 220.000 på advokat-råd

Lægekørsel: Regionen brugte 220.000 på advokat-råd