Poul Andersen er næstformand i Fynbus-bestyrelsen og repræsenterer Region Syddanmark, som bruger 100 millioner om året på buskørsel på Fyn.

100 millioner regionale kroner.

Det er, hvad Poul Andersen årligt har at gøre med i forhold til Fynbus, hvor en hed sparedebat i de forgange har fyret op under debatten mellem land og by og blotlagt en kløft mellem storbyen Odense og landkommunerne. En regnefejl i Fynbus har afblæst sparerunden på de regionale ruter, og det er den regionale næstformand i Fynbus lykkelig for.

- Det er dejligt, at vi ikke skal lukke ruter. Det har jeg haft det rigtig dårligt med at tænke på. Selvfølgelig må sådan en fejl ikke ske, men hvor vi har med mennesker at gøre, sker der også fejl. Desværre har den givet signaler til mange af de unge mennesker, som skal til deres uddannelsesinstitutioner, så sådan en fejl skal helst ikke gentage sig, siger den socialdemokratiske næstformand.

Poul Andersen opfordrer Fyn til at finde sammen i kølvandet på den heftige debat, og han ser frem til en afklaring med Odense Kommune om konsekvenserne af letbanearbejdet i Odense.

- Vi har været nødt til at lægge meget kørsel om på grund af alle de opgravninger, og det skal vi nu have en god og tæt dialog med Odense Kommune om. Jeg har 100 millioner kroner at disponere over, og så længe, jeg har den ramme, og der ikke er nogen, der blander sig i det, hvis vi holder budgettet, så kan vi gøre mange ting sammen. Om det går til den ene eller anden kommune, er mig ligegyldigt. Det handler om, at vi har et godt busnet på Fyn, men alle skal være ansvarlige, siger Poul Andersen.

-

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.

Mere om emnet

Se alle
9
Forslag fra Fynbus-medlem: Flyt Fynbus-hovedsæde fra Odense

Forslag fra Fynbus-medlem: Flyt Fynbus-hovedsæde fra Odense

11
Fynbus' million-regnefejl: - Den sag rokker ved min tillid til ledelsens tal

Fynbus' million-regnefejl: - Den sag rokker ved min tillid til ledelsens tal

5
Fynbussagen: - Nu skal vi sago.... have renset luften

Fynbussagen: - Nu skal vi sago.... have renset luften